In het voetspoor van Linnaeus

NIJVERDAL - Aaldrik Pot is niet alleen natuurschrijver, maar ook faunaspecialist voor Staatsbosbeheer. In de lezing 'In het voetspoor van Linnaeus' vertelt hij over wat natuurschrijvers drijft.

Wat is de fascinatie van natuurschrijvers om over de natuur te schrijven? Wat moeten zij doen om een verhaal te kunnen schrijven? De antwoorden daarop worden tijden de lezing beantwoord. Verhalen over zijn eigen avonturen, maar ook van anderen zoals, Carolus Linnaeus en andere natuurschrijvers van de afgelopen 300 jaar. De lezing wordt gehouden op 15 maart vanaf 19.45 uur in het Buitencentrum, Grotestraat 281 te Nijverdal. De entree bedraagt € 5,-. Aanmelden kan op www.staatsbosbeheer.nl.

Eric Corton
met 'MA'

NIJVERDAL - Alzheimer verandert veel in het leven van de patiënt maar zeker ook in dat van de mensen in de omgeving. Zeker voor een kind als één van de ouders de ziekte krijgt.

'MA' is een solovoorstelling van Eric Corton over wanneer de rollen omgedraaid worden door Alzheimer en de zoon voor zijn moeder moet gaan zorgen. De voorstelling is op het boek van Hugo Borst gebaseerd. Hij schreef daarin over de aftakeling van zijn moeder door Alzheimer. De voorstelling 'MA' zit vol aangrijpende gebeurtenissen die zeer herkenbaar zijn voor iedereen die te maken krijgt met Alzheimer. Op 16 maart om 20.15 uur is Eric Corton te zien in het ZINiN Theater, Willem Alexanderstraat 7c te Nijverdal. Kaarten kosten € 17,50 (voor leden van Zorgaccent € 10,-).

Vergezichten ontdekken

HAARLE - Met een boswachter naar de Sprengenberg om vergezichten te ontdekken kan op zondag 11 maart.

Zonder blad aan de bomen kunt u zoveel verder kijken vanaf de Sprengenberg. De mooiste plekken ontdekt u samen met de boswachter. De tocht duurt ongeveer 2 uur en is voor zowel volwassenen als kinderen geschikt. Alleen na aanmelding kunt u deelnemen. Aanmelden kan op de website van Natuurmonumenten. Voor volwassenen kost deelname € 8,- en voor kinderen € 7,-. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting. De tocht begint op 11 maart om 14.00 uur bij Informatieschuur Erve De Pas, Molenweg 2 te Haarle.