Afbeelding
Foto:

Nieuwe hardloop clinic bij ASV Atletics


NIJVERDAL - Met ingang van woensdag 14 maart 2018 starten we bij ASV Atletics opnieuw met hardlooptraining voor echte beginners.

Bertus van Elburg, gediplomeerd looptrainer bij Atletics, gaat de trainingen verzorgen. Bertus is vooral bekend als organisator van de SallandTrail en enthousiast hardloper van langere afstanden. Hij ziet het als een uitdaging om bij zoveel mogelijk anderen zijn plezier in hardlopen over te brengen. Niet zozeer het zo snel of zo ver mogelijk lopen, maar vooral het genieten van hardlopen staat bij hem voorop. Deelnemers zullen dankzij gerichte oefeningen, advies over de techniek van hardlopen en aandacht voor een goede loophouding al snel vooruitgang merken. De trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van ASV, maar als de omstandigheden er geschikt voor zijn, kan er ook buiten getraind worden. Deelnemers ontvangen een beginnersschema. Naast de gezamenlijke training op de woensdagmorgen is het de bedoeling dat de deelnemers zelf twee keer zelfstandig training. Stap voor stap wordt er opgebouwd. Het streven is dat de deelnemers na 10 weken een half uur aaneengesloten kunnen hardlopen en dat ook enkele keren per week met plezier blijven doen.

Informatie
De 10 trainingen zijn bedoeld voor echte beginners of lopers die opnieuw starten met hardlopen. Trainingen zijn vooral op de atletiekbaan van Atletics aan de Van Heerdtweg en vinden plaats op woensdagmorgen en starten om 10:15 uur. Trainingen duren in het begin ca. 1 uur en later max. 1,5 uur. Maximaal 20 deelnemers. De trainingen starten woensdag 14 maart. Inschrijfgeld bedraagt in totaal 40,00 euro voor 10 weken. Inschrijven voor deze clinic kan via www.atletics.nl/clinics.