Afbeelding
Foto:

Nieuwe buslijn Nijverdal/Hellendoorn

NIJVERDAL - De nieuwe dienstregeling voor het Twentse busvervoer is afgelopen maandag van kracht geworden. Maanden is gewerkt om tot een goede dienstregeling te komen die werkt voor de meeste reizigers. Geen eenvoudige klus. Ook in Hellendoorn zijn wijzigingen. Zo reed afgelopen maandag de buurtbuslijn 597 haar eerste rit tussen het station van Nijverdal en Hellendoorn. Het is de vervanger voor de buslijn 96, die wegens een gebrek aan reizigers opgeheven werd.

Samen met de buurtbusvereniging Hellendoorn en gemeente Hellendoorn heeft Syntus ter vervanging buurtbuslijn 597 tussen Nijverdal en Hellendoorn opgezet. Reizigers die voorheen regelmatig met lijn 96 reisden wordt aangeraden om zich te informeren over de nieuwe route om zo probleemloos bij hun bestemming te komen. Maandag werd de lijn officieel in gebruik genomen bij het Fletcher Hotel in Hellendoorn door wethouder Beintema. Voor deze officiële opening van de nieuwe lijn week de route van de bus enigszins af van het normale traject. Normaal gesproken maakt de Johanna van Burenstraat, waaraan Fletcher Hotel is gevestigd, geen deel uit van de route.

Buurtbus
Een buurtbus is een bus voor acht passagiers die volgens een vaste dienstregeling door vrijwilligers wordt gereden. De nieuwe chauffeurs zijn afgelopen weken gekeurd en hebben allemaal proefgereden. De buurtbus onderhoudt op doordeweekse dagen en op zaterdag een verbinding van Nijverdal via Hellendoorn naar Krönnenzommer en vice versa. De buurtbus is een lijndienst van Syntus. In de buurtbus kan gewoon de OV-chipkaart gebruikt worden. Voor mensen die liever nog een kaartje kopen, blijft deze mogelijkheid voorlopig bestaan. De dagelijkse organisatie van de buurtbus is in handen van Buurtbusvereniging Hellendoorn. Zij verzorgen ook de buurtbus naar Den Ham/Daarlerveen en de buurtbus naar Raalte.