Afbeelding
Foto:

Vragen over onveilige oversteek de Blenke

HELLENDOORN - De raadsfracties GemeenteBelangen, Burger Belang en HOP maken zich ernstig zorgen over de veiligheid bij de voetgangersoversteek van woonzorgcentrum De Blenke in Hellendoorn.

De fracties vroegen al eerder aandacht voor het oversteken van deze weg in relatie met de nieuwe noord-zuidverbinding door Hellendoorn. Zij kregen afgelopen jaar namelijk al veel meldingen van onder meer vrijwilligers dat het oversteken bij het woonzorgcentrum niet zonder enige risico's. Door de toegenomen verkeersstroom is het er niet veiliger op geworden. De fracties vroegen daarom al bij de begrotingsvergadering aandacht voor dit thema. Zij dienden een motie in met de wens voor een veiliger oversteek; deze werd raadsbreed overgenomen. Ook droeg deze op om te kijken naar mogelijke tijdelijke oplossingen en een en ander terug te koppelen voor februari dit jaar.

Geen reactie
Tot op heden hebben de fracties echter nog geen terugkoppeling gehad over de genomen stappen en eventuele verdere maatregelen. Bij de commissiebehandeling in januari herinnerden de fracties de wethouder hieraan, maar ook dit leverde geen reactie op. Recentelijk hebben de fracties als gezamenlijke lokale partijen onder de nieuwe partijnaam Lokaal Hellendoorn een bezoek gebracht aan het verzorgingscentrum de Blenke met bewoners en buurtbewoners gesproken. Daar werden zij aangesproken hoe het stond met de ontwikkeling en de uitvoering van de motie. Het is wel duidelijk dat bezoekers en andere gebruikers zich ernstig zorgen maken over de veiligheid. Het moet niet zo zijn dat er pas concrete maatregelen genomen worden nadat er een ernstig ongeluk is.

Snel reactie
De fracties hopen met formele vragen aan het college van B&W alsnog uitvoering te bewerkstelligen van de raadsmotie. Met deze gedachte vroegen zij het college om te reageren nog vóór de raadsvergadering van 13 maart. Dit met de eventuele verdere plannen voor deze oversteek. Naast de fracties zelf riep ook de cliëntenraad van de bewonerscommissie van de Blenke op tot actie bij de gemeente.