Afbeelding
Foto:

Jongere inwoners willen graag bouwen in Haarle

HAARLE - De gemeente Hellendoorn moet zich in de toekomst meer inzetten om woningbouw in Haarle mogelijk te maken. De raadsfracties Burger Belang, Gemeentebelangen en Lokaal Hellendoorn willen dit speerpunt hoger op de politieke agenda zetten.

Aanleiding was de oproep afgelopen maand van een groep jongere inwoners uit Haarle. Zij schreven een brief aan het college van B&W, naar aanleiding van het gebrek aan woningbouwlocaties in Haarle. Er is een groep inwoners die graag in de eigen kern wil bouwen om hier te kunnen wonen. Het probleem is echter dat de gemeenteraad eerder juist koos voor het schrappen van een beoogde bouwlocatie op de Kappertskaamp, terwijl hier nog uitstekend gebouwd had kunnen worden om te voldoen aan de regels van de Provincie Overijssel.

Grote behoefte
Volgens de fracties toont de brief duidelijk aan dat er behoefte is om te bouwen, wat ook het college van Burgemeester en Wethouders onderschrijft. De vraag is echter wáár gebouwd kan worden en op welke termijn. De lokale fracties hekelen dan ook het gebrek aan visie bij het college met betrekking tot de leefbaarheid in de dorpen. De fracties vrezen dat een gebrek aan woningbouwlocaties zich uiteindelijk zou kunnen vertalen in een leegloop van de kern. Immers, inwoners die hier niet kunnen bouwen aan hun toekomst, zien zich misschien wel genoodzaakt om weg te trekken naar andere kernen. Dit zou dan weer een grote impact kunnen hebben op de leefbaarheid.

Foto: LE