Jaarlijkse Kerkmarkt met creatieve koopjes

NIJVERDAL - Voor het vierde achtereenvolgende jaar houdt de Protestantse Gemeente Nijverdal een Kerkmarkt. Zaterdag 24 maart is het kerkgebouw in het centrum in Nijverdal van 10.00 – 16.00 uur omgetoverd in een markthal. Er hard gewerkt om het publiek in een gezellige sfeer diverse producten voor een prettige prijs te kunnen aanbieden. De opbrengst van de markt wordt besteed aan de herplaatsing van de klokken uit de Grote Kerk en voor het zendingswerk dat twee oud-gemeenteleden onder andere in China verrichten.

De vrouwen van de creadoe-groep hebben vele producten gemaakt die vaak goed worden verkocht. Er zijn moderne sjaals en poncho's en tassen en schorten van spijkerstof te koop en daarnaast prachtige zelfgemaakte sieraden. Ook is er een ruim aanbod van bloemstukken, plantenbakjes en kransen te koop is. Deze zijn geïnspireerd op het voorjaar en Pasen. Met de verkoop van nestkastjes en voederhuisjes wordt de vogels ook een dienst bewezen. Veel mensen hebben de meest uiteenlopende bakproducten gemaakt van appeltaart en kruidkoek tot (arretjes)cake en knieperties. De lekkernijen zijn om mee te nemen of kunnen in het centrum genoten worden bij een kop koffie of thee. Daarnaast is er eigengemaakte advocaat.

Boeken- en platenmarkt
Een groot deel van de kramen is gereserveerd voor een boekenmarkt. Er is een enorm aanbod van streekromans, detectives, jeugd- en kinderboeken en strips. Verder zijn er boeken op het gebied van natuur, religie, Koninklijk Huis, Twente, koken en meer. Een deel van de boekenmarkt is gereserveerd voor cd's en dvd's. Ook zijn er dozen vol lp's; vinyl is weer in. Voor een paar euro's is er veel lees-, luister- en kijkplezier te koop.