Ouder en kind Bushcraft

NIJVERDAL - Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om samen met uw kind of kleinkind vanaf acht jaar een heel weekend lang te overleven in de natuur.

De boswachter van Staatsbosbeheer begeleidt dit weekend. Samen met de boswachter gaat u naar afgelegen plekken op de Sallandse Heuvelrug. Op die plekken kan de natuur met alle zintuigen die een mens heeft, beleefd worden. Tijdens het wandelen vertelt de boswachter natuurlijk alles over het gebied en de dieren erin. De dieren laten vanzelfsprekend ook sporen achter. Het is dan ook een mooie kans om de sporen te leren herkennen. Het uiteindelijke doel van de wandeling is het bereiken van de plek waar overnacht gaat worden. Op die plek zal er echter eerst een slaapplek gemaakt moeten worden. Ook zal er nog gekookt moeten worden op een zelf aan te leggen kampvuur. Het weekend op de Sallandse Heuvelrug is een leuke en leerzame manier om samen met uw kind te leren overleven. Meer informatie vindt u op www.staatsbosbeheer.nl.

Leerlingen stemmen

NIJVERDAL - De leerlingen van CSG Reggesteyn hebben deze week ook gestemd. In de aanloop naar de verkiezingen stemden de leerlingen van Noetselerberg dinsdag.

Hoewel ze natuurlijk niet 'echt' konden stemmen was het wel de afsluiting van een groter lesproject om hen wegwijs te maken in democratie. Zo waren leerlingen van 4 MaW al weken bezig om zelf posters en campagnemateriaal te verzamelen. "Je kunt leerlingen niet vroeg genoeg kennis laten maken met het belang van democratie", aldus maatschappijleer-docent Erik Braaksma.