Afbeelding
Foto:

Recordpoging tijdens Palmpasen

HELLENDOORN - De Folkloristische dansgroep Hellendoorn organiseert deze zaterdag 24 maart weer de Palmpasenmarkt. Zij doen dit altijd samen met diverse andere verenigingen en organisaties.

Van 12.00 tot 17.00 uur is de markt in de Dorpsstraat. Nieuw dit jaar is dat er naast 3 zanggroepen nu ook een mini dansfestival plaats zal vinden. Tijdens dit festival zullen naast de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn ook de Dwingeler Daansers uit Dwingelo Drenthe optreden. Met ondersteuning van het zangkoor Popkorn, Vocal Time en Aveleijn.

Recordpoging
Er is dit jaar ook een leuke recordpoging gepland: het maken van de hoogste Palmpasenstok volgens oude tradities. Deze zal door de organisatie aangemeld worden voor het Guinness Book of Records. Om 16.00 uur zullen wethouder Anja van den Dolder en notaris Erik oude Engberink officieel de hoogte opmeten en verklaren wat de record-hoogte is, waarna de officiƫle papieren naar Ierland kunnen worden opgestuurd

Maak je eigen Palmpasenstok
Natuurlijk kunnen kinderen ook weer zelf een Palmpasenstok maken. De ingrediƫnten hiervoor zijn op een speciale kraam van de Dansgroep aanwezig. Samen met je ouders en wat hulp van boerinnen kun je dan zelf de mooiste Palmpasenstok maken van Hellendoorn. In het IJs en Bakkerij museum mag je zelf je eigen Palmpasen haantje bakken. De andere activiteiten rondom het festival zullen ook allemaal in het teken staan van Pasen dan wel Palmpasen. Zo kun je je als paashaas laten schminken, de paashaas zelf deelt eitjes uit en er zijn natuurlijk diverse Pasen-gerelateerde spellen zoals eieren tikken en gooien. Of maak een tocht met het treintje "Bello" door Hellendoorn

Ambachten
Ook zijn diverse oude ambachten te bewonderen op de markt en er zijn paasstukjes te koop. Zo is er voor iedereen wat te doen op de markt. Of maak gebruik van de terrasjes voor een hapje en een drankje, want ook de inwendige mens wordt op deze markt zeker niet vergeten. Als de ophokplicht geen roet in het eten gooit zal er veel kleinvee te bewonderen zijn en zullen de ganzen in parade over de markt lopen onder leiding van een echte Ganzenhoedster. Foto: Hennie Paalman.