Roos Blufpand.
Roos Blufpand. Foto: Richard Thannhauser

Roos Blufpand in De Smidse

NIJVERDAL - Roos Blufpand geeft op 30 maart een theaterconcert in De Smidse in Nijverdal.

Roos is constant op reis om nieuwe verhalen, klanken en gevoelens te ontdekken. Deze deelt zij met het publiek in haar nieuwe show "Roos Blufpand". De jonge zangeres doet als vervolg op de succesvolle tour "Hoe Dan" tussen januari en mei 2018 met haar band weer diverse Nederlandse theaters aan, waaronder De Kleine Komedie. Op 30 maart staat Roos Blufpand met haar voorstelling in Theater de Smidse in Nijverdal. Roos is klein, groots en alles daartussenin. Het publiek typeert haar als "een jonge dame die je raakt", "verfrissend" en een "filosofische stuiterbal". Dat is allemaal waar, want Roos is niet zwart of wit. Roos is Roos.

Tour
Roos Blufpand is inmiddels een graag geziene gast op de diverse theater- en poppodia in Nederland en op de radio en tv is zij ook regelmatig te horen en zien. Het afgelopen jaar speelde ze onder andere in Paradiso, De Kleine Komedie, het DeLaMar Theater en verzorgde ze in een uitverkocht huis het voorprogramma voor De Dijk. In haar nieuwe theatershow "Roos Blufpand" neemt Roos het publiek mee op een muzikale reis, het publiek wordt haar reisgenoot. De reis voert langs bekende verhalen en songs van Roos Blufpand, maar zij neemt hen ook mee naar nieuwe plekken, nieuwe ontdekkingen. In klank en in woord. Want Roos zou Roos niet zijn als ze niet constant zoekt naar iets nieuws of iets vaag bekends. Als het maar echt is.

Nieuwe nummers
In de tour zullen ook nieuwe, nog niet uitgebrachte nummers van Roos Blufpand te horen zijn, dit als opmaat naar haar derde album dat naar verwachting in de tweede helft van 2018 uitkomt. Speciaal voor deze show heeft Roos opkomend talent Tamara Bernard uitgenodigd, omdat Roos het belangrijk vindt om een podium aan nieuw talent te bieden. Tamara Bernard is een zangeres uit Ede en zingt voornamelijk nog covers in diverse stijlen, maar is ook bezig met het schrijven en opbouwen van eigen repertoire. De stijlen waar Tamara's interesse ligt zijn onder andere pop, soul, jazz en country. Ze doet al een aantal jaar mee aan diverse regionale talentenjachten en won in Juni 2017 de VLOW0318 Popronde in Veenendaal.

Kaarten
Koop je kaarten vanaf 10 euro via de website van het theater op: www.zinin.com of natuurlijk bij de theaterkassa. Voor een overzicht van alle theatervoorstellingen zie www.roosblufpand.nl.