Foto: LE
Foto: LE Foto:

Breed draagvlak voor plannen Grotestraat

NIJVERDAL - Er gaat veel gebeuren in een relatief korte tijd; maar het resultaat mag er straks zijn. De gemeente Hellendoorn was de afgelopen maanden druk bezig met de laatste planningstaken omtrent de herinrichting van de Grotestraat.

Omdat het herinrichten van deze doorgaande route veel belangen met zich mee brengt, is het belangrijk om voldoende draagvlak te krijgen voor deze plannen. Zo werden in de aanloop een drietal meedenkavonden gehouden. De eerste op 22 januari, waar teruggeblikt werd op het voorlopig ontwerp en inwoners een reactie konden geven op de nieuwste versie. Op de tweede avond, 12 februari, gaf landschapsarchitect Wim de Voogt van bureau Okra een inzicht in hoe de openbare ruimte qua groen ingedeeld zou worden. Vervolgens konden inwoners meepraten over de gemaakte keuzes. Ook buiten de bijeenkomsten om zijn er veel gesprekken gevoerd, waarbij ook regelmatig inwoners en ondernemers aanschoven om hun belangen onder de aandacht te brengen en het proces op de voet te volgen. Het uiteindelijke doel was natuurlijk om zo een breed draagvlak te krijgen voor deze ingrijpende plannen.

Eindsprint
De laatste informatieavond is begin deze maand nog gehouden op 5 maart. Wederom met presentaties van Wim Voogt en Edwin Wassink, waar het definitieve ontwerp gepresenteerd is. Dit is met de gegeven reacties aangeboden bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hiermee zit het plan officieel in de eindsprint: sinds vrijdag 9 maart ligt dit ter inzage bij het loket bouwen, milieu en openbare ruimte. De belangrijke laatste stappen voor de herinrichting echt van start kan gaan.

Fases
Omdat de herinrichting een groot plan is en in minder dan een jaar tijd uitgevoerd gaat worden is een strakke planning belangrijk. De herinrichting is daarom opgedeeld in een vijftal fases. Als eerste gaan de aannemers van start met de kruising van de Smidsweg en Joncheerelaan. Hierna volgen de Meyboomstraat, de Joncheerelaan-Keizerserf, dan Maximastraat - G. van der Muelenweg en als laatste fase: Keizerserf-Maximastraat.