Afbeelding
Foto:

Gezellig Pasen op de
Nijverdalse Zaterdagmarkt

NIJVERDAL - De markt laat weer van zich horen. Alle kinderen kunnen zich morgen, 7 april gratis laten schminken, als paashaas, een voorjaarsbloemetje of misschien wel als geverfd ei. Enthousiaste ouders mogen vast ook wel plaats nemen op de schminkstoel. Bij alle kramen worden lekker paaseitjes uitgedeeld.

De verskramen zorgen voor heerlijke producten voor de komende paasdagen. Lekker vers fruit, een stukje droge worst, een olijfje, een pittig kaasje, of bijvoorbeeld vis. Marti Jansen van de Urker vis kraam tipt: een heerlijk plakje gerookte zalm mag eigenlijk niet ontbreken tijdens het paasontbijt-, lunch, - brunch, - diner, - of gourmet. Kinderen vinden dit overigens ook lekker! Marti maakt het extra aantrekkelijk door de zalm in de aanbieding te hebben, morgen. Andere voor de markt van morgen treft u op de marktpagina, elders in deze krant.

Grote ervaring
Marti is 1 mei in 1991 begonnen in Nijverdal aan de Grotestraat, na de overname van de viszaak van Hessel Nentjes, een bekende naam in Nijverdal. "15 jaar heb ik de winkel gerund en ondertussen gestart met de verkoopwagen op een standplaats io donderdag in Den Ham, op zaterdag in Rijssen op de markt en wat later op vrijdag in Vroomshoop. In 2006 ben ik gestopt met de winkel en met twee verkoopwagens verder gegaan. Op vrijdag staan we in Raalte. We staat al weer 8 jaar, iedere zaterdag op de Nijveralse markt. Dat doen we met veel plezier." Niet voor niets won deze markt de tweede plek voor de titel mooiste markt van Nederland.

Kom langs
De vis van Urker Vishandel wordt verwerkt aan de Ambachtsweg in Nijverdal. Mart runt ook nog een viswinkel in Enter, de Gezonde Apotheek. Dit doet hij samen met zoon Bjorn. Heeft u doordeweek trek in vis? Woensdag staat de viskraam achter cafeteria Noetsele met oa zijn bekende lekkerbekjes, en overheerlijke zoute haring.

Samenwerking met Bruisend Nijverdal
Vanaf 7 april is het mogelijk om de gele marktmuntjes in te leveren voor een Bruisend muntje waar in September tijdens Bruisend Nijverdal drankjes en food mee betaald kan worden. Lever 10 gele marktmuntjes in en ontvangt een Bruisend muntje twv 2,25 euro!