Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Lintje voor vertrekkende raadsleden

NIJVERDAL - Dinsdag is afscheid genomen van de oude gemeenteraad van Hellendoorn. En zoals gebruikelijk na de verkiezingen vallen ook mensen af; oudgedienden die zich niet meer verkiesbaar stelden of niet zijn gekozen. Naar goed gebruik ontvingen drie vertrekkend raadsleden een Koninklijke Onderscheiding voor hun inzet.

Burgemeester Anneke Raven had de eer om onderscheidingen uit te reiken aan de drie raadlsleden dir drie raadsperiodes zitting namen. Dit is namelijk een voorwaarde om als gemeenteraadslid een onderscheiding te ontvangen. Het betreft de volgende raadsleden die alle drie worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Magda Knobben-Tijhaar
Mevrouw Magda Knobben-Tijhaar (66) uit Nijverdal was raadslid voor GemeenteBelangen sinds 10 april 2002. Zij was lid van de commissie Samenlevingszaken en sinds maart 2006 voorzitter van de commissie Algemene bestuurlijke zaken en middelen (ABZM).

Jan Scholten
De heer Jan Scholten (65) uit Nijverdal was raadslid voor het CDA sinds 11 maart 2002. Hij was onder meer lid van de commissie ABZM en sinds maart 2010 plaatsvervangend voorzitter van de raad. Vanaf maart 2006 was hij fractievoorzitter en lid van het Presidium. Ook was hij vanaf juni lid van de Euregioraad, sinds maart 2012 voorzitter van de Werkgeverscommissie en sinds december 2015 lid van het presidium van de GR Regio Twente van december 2015 tot heden.

J.G. Stuut
De heer J.G. Stuut (51) uit Nijverdal was raadslid van 16 maart 2006 tot heden; tot 6 oktober 2009 namens BurgerBelang en daarna voor Hellendoorns Onafhankelijke Partij (HOP). Hij was achtereenvolgens lid van de commissies Grondgebied, ABZM en Samenlevingszaken. Sinds oktober 2009 was hij fractievoorzitter en lid van het Presidium.

Belangrijk werk
Het 'lintje' bij vertrek van langzittende raadsleden is een vaste traditie. Het is ook een erkenning voor het werk dat zij veelal in stilte verrichten. Raadswerk spreekt bij veel inwoners niet direct tot de verbeelding, maar is wel van grote waarde voor het functioneren van de lokale gemeenschap.