Shutterstock
Shutterstock Foto:

Happen en Trappen op 70-ste verjaardag Israël

NIJVERDAL - Op maandag 14 mei bestaat de staat Israël 70 jaar. Het Israël Platform Hellendoorn Nijverdal organiseert een activiteit om dit te vieren: Happen en Trappen.

Zij nodigen u van harte uit om in Nijverdal – fietsend van adres naar adres – te genieten van heerlijke Joodse recepten. Zo krijgt u onderweg een voedzame warme maaltijd. De deelnemers verzamelen zich om 17.30 uur bij het Centrum, Constantijnstraat 7a, Nijverdal. Vandaar fietsen ze naar het eerste adres. Na het eerste gerecht gaat de tocht weer verder. Om ongeveer 20.00 uur is de groep terug in het Centrum, waar zij onder andere zingend stil staan bij 70 jaar Israël en genieten van koffie en een drankje, met Joodse lekkernijen. Deelname kost 7 euro per persoon; een symbolische 700 centen voor 70 jaar Israël. Omdat de ingrediënten voor de maaltijd worden gesponsord, gaat het volledige bedrag naar een goed doel: Stichting ALEH (www.aleh.nl). Het grootste zorgnetwerk in Israël voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

Fiets mee
Opgave kan tot en met vrijdag 4 mei bij Kees en Dicky Reinders, tel. 0548-616007, bij Diny Middelesch, tel. 0548-616856 of via het mailadres: israelplatformhn@gmail.com onder vermelding van uw naam en telefoonnummer en "maaltijd + avond 14 mei" of "alleen avond 14 mei" (dit laatste voor wie niet mee kan fietsen en eten, maar wel naar de avond in het Centrum wil komen).