Open Mic in de Smidse

NIJVERDAL - In de Smidse krijgen talenten een kans om te laten zien wat zij in huis hebben tijden de tweede editie van de Open Mic.

Op zaterdag 7 april krijgen alle deelnemers 15 minuten de tijd. In dat kwartier mogen ze alleen of samen met anderen zelfgeschreven nummers of covers laten horen. In welk genre de muziek valt maakt niet uit. Alles mag ten gehore gebracht worden. De aanvang van de avond is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Kom ook naar de Smidse aan het Hoge Dijkje 4A in Nijverdal.

Uilenballen pluizen

NIJVERDAL - Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug zijn kinderen vanaf acht jaar op 11 april welkom om uilenballen te pluizen.

Wat uilen eten is terug te zien in de braakballen van de uilen. Uit de veren, haren en botjes in de braakbalken blijkt wat zij 's nachts hebben gegeten. Deelname op 11 april kan na opgave via www.staatsbosbeheer.nl. Deelnemen aan het braakballen pluizen kost € 3,-.

Sprengenberg ontdekken

HAARLE - Met de boswachter van Natuurmonumenten zien wat de lente met de Sprengenberg doet, kan op zondag 8 april om 14.00 uur.

De boswachter laat u de mooiste plekken van de Sprengenberg zien en verder hoe de lente de natuur van planten en dieren verandert. Deelnemen kan na aanmelding op www.natuurmonumenten.nl en kost € 5,- voor leden en € 8 voor niet-leden.