Afbeelding
Foto:

Paasgroetenactie weer een succes

NIJVERDAL - De paasdagen zijn een moment van gezelligheid en van bezinning. Stilstaan bij wat je hebt, maar ook denken aan anderen die het niet zo breed hebben. Met deze gedachte worden ieder jaar ook weer vele paasacties gehouden om anderen te ondersteunen. Zo organiseerde ook de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn weer de jaarlijkse Paasgroetactie.

Pasen is volgens de kerken het feest van de hoop; een goed moment om aandacht te vragen voor een groot aantal gezinnen en alleenstaanden die leven in moeilijke omstandigheden. Uit landelijke cijfers blijkt dat ongeveer 8 procent van huishoudens langer dan een jaar onder de lage inkomensgrens zit. Zij moeten veel dingen laten schieten waardoor de feestdagen niet altijd even gezellig zijn. Het zijn gezinnen die zeker een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie van de Raad van Kerken is dan ook een mooie manier om dit te doen. Ook hoopt de organisatie dat deze en andere acties anderen zullen inspireren om ook buiten feestdagen eens iets te doen voor een ander die dit zeer zou waarderen. Bijvoorbeeld een paasgroet brengen aan een familielid, buur of onbekende, als teken van medeleven en als "ruggesteun". Een dergelijk teken van medeleven kan veel goed doen. Het gaat vaak om mensen die tussen de wal en het schip vallen wat betreft regelingen.

Broden
De actie bestaat uit het bezorgen van paasbroaden en een bijbehorende 'Paasgroet'. Vorige week woensdag werden in de Leerkamer van Hellendoorn ruim 700 broden ingepakt en gesorteerd. Deze zijn later op de avond bezorgd door 100 vrijwillige bezorgers. De ontvangers waren huishoudens waar afgelopen jaar ook kerstpakketten heen gingen in het kader van de 'Kerstpakkettenactie voor de Minima'.

Samenwerking
Bij de organisatie en de uitvoering van de "Paasgroetactie" wordt de Raad van Kerken geholpen door de diverse plaatselijke Diaconie -en Caritasinstellingen, het Trefpunt Minima, Maatschappelijk Werk, Vluchtelingenwerk, Stichting Hulpfonds Hellendoorn, Stichting "Boom"en de Stichting Voedselbank Hellendoorn. De Raad van Kerken stelt het bijzonder op prijs een actie te organiseren, die zo breed gedragen wordt.