Wandeling in folkloristische sfeer

HELLENDOORN - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn organiseert 15 april een wandeldag door de bosrijke omgeving de Reggevallei en de Sallandse Heuvelrug. Er kunnen diverse afstanden worden gelopen en de pauze zal muzikaal worden begeleid door de Boerendansers.

Er kunnen diverse afstanden worden gelopen. Voor gezinnen is er de 6 km en verder kunnen de 11 en 20 km worden gelopen. Er zal gewandeld worden langs de essen van de Hellendoornse berg en in de bosrijke omgeving van Hellendoorn. De start is bij museum De Valkhof aan de Ninaberlaan 66. De start voor de 20 kilometer is tussen 9:00 en 10:00. De start van de 6 en de 11 kilometer is tussen 10:00 en 13:30. De wandeltocht heeft onderweg een tussenstop waarbij gepauzeerd kan worden en de Boerendansers met hun harmonicamuziek zullen zorgen voor een gezellige sfeer.

De dansgroep
De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn kent diverse dansgroepen, namelijk de boerendansers, de Noabers en de Swinggroep. Elke dansgroep heeft haar authentieke kleding. Zo dragen de boerendansers kleding die de bevolking rond 1900 droeg. De Folkloristische dansgroep Hengelo organiseert regelmatig activiteiten zoals de jaarlijkse bonte avond en de boerenwandeltocht begin april.

Praktische zaken
Kosten: € 3,50 inclusief een kop koffie of thee.
Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen. De deelnemers krijgen een uitgebreide wandelroute mee. Tevens wordt de route met pijlen aangegeven. De route is ook zeer geschikt voor nordic walking. Meer info kan men krijgen via e-mail: info @kerkdijkdiervoeders.nl of tel: 0548- 656545 van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 16.00 uur.