Afbeelding
Foto:

Solliciteren en cursus Android

NIJVERDAL - In de ZINiN Bibliotheek wordt binnenkort gestart met een inloopspreekuur solliciteren en een cursus Android voor tablet.

Solliciteren kan voor sommige mensen behoorlijk lastig zijn. Waar moet je op letten, wat moet je wel en wat moet je persé niet doen. De ZINiN Bibliotheek biedt uitkomst met een nieuw inloopspreekuur 'solliciteren'. Vragen over het samenstellen van een sollicitatiebrief, het curriculum vitae, het invullen van je LinkedIn profiel. Hoe ga je een sollicitatiegesprek aan? Het komt allemaal aan de orde tijdens het nieuwe inloopspreekuur solliciteren, dat in samenwerking wordt gehouden met Sheena Kozijn van carrièrezaken.com. Dit nieuwe inloopspreekuur start op donderdag 19 april in de bibliotheek in Hellendoorn en wordt elke derde donderdag van de maand gehouden. Elke eerste donderdag van de maand is het inloopspreekuur te bezoeken in de bibliotheek Nijverdal.

Android cursus
Alice Zandbergen helpt u in zes lessen kundig voort om uw tablet zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Haar uitgangspunt is dat iedereen met een tablet of computer kan leren omgaan. De belangrijkste onderdelen van een tablet komen aan de orde, maar ook de instellingen, het updaten en het aansluiten op de computer. Apps, foto's video, muziek streamen, Facebook en Skype, geen onderwerp blijft onbesproken. Deelname kost 55 euro, inclusief boek. Leden van de ZINiN Bibliotheek krijgen 10 euro korting. De cursus wordt gehouden zijn: 1, 8, 15, 22, 29 mei en 5 juni.

Open tijdens feestdagen
Op 27 april, Koningsdag, zijn alle vestigingen van de ZINiN bibliotheken gesloten evenals op Hemelvaartsdag. Op 5 mei zijn de bibliotheken in Nijverdal en Hellendoorn normaal geopend.