Stille tocht

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Op vrijdag 4 mei wordt zo als elk jaar de stille tocht gehouden met daaropvolgend twee minuten stilte.

Om 19.20 uur zal er vertrokken worden vanaf zowel de Protestantse Dorpskerk Hellendoorn als de parkeerplaats Evenementenweide Nijverdal. De stille tochten leiden naar het Monument voor Gevallenen 1940-1945 aan de Ninaberlaan in Nijverdal. Om 20.00 uur zal is er twee minuten stilte zijn om alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Bossafari

NIJVERDAL - Voor zaterdag 28 april is er weer een ontdekkingstocht uitgezet bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen kunnen samen met hun ouders en/of grootouders op pad gaan tijdens de bossafari!

Om 14.00 gaat de bossafari van start. Een gids van Staatsbosbeheer laat je de mooiste plekjes zien en wijst je op interessante ontdekkingen. Er zijn tevens spelletjes en opdrachten uitgezet tijdens de bossafari. Deelname kost 5,- euro per persoon.

Aanmelding is gewenst en kan via de website www.staatsbosbeheer.nl. Het startpunt van de bossafari is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 te Nijverdal. Het doel van de bossafari is veel te ontdekken op een ontspannen tempo. Een heerlijke dag in de mooie Overijsselse natuur sluit je af met een bezoek aan het nabij gelegen restaurant BuitenGewoon Lekker.

Orgelconcert Niek Haase

NIJVERDAL - Op 27 april zal Niek Haase in de Regenboogkerk zijn eerste soloconcert geven. Hollandse Koraalkunst en wat toegankelijke literatuur worden in het programma afgewisseld. Vanwege de viering van Koningsdag uiteraard met een "Oranje karakter".

Niek had in zijn jonge jaren al interesse in orgelmuziek. Het muzikale fundament werd gelegd door André Ligtenberg uit Rijssen. Na jaren studeren wordt hij benoemd als organist van de Zuiderkerk in Rijssen. Zijn inspiratie voor het begeleiden van de samenzang haalt hij vooral uit de koraalmuziek van Feike Asma, Klaas Jan Mulder en Marco den Toom. Ondertussen is leermeester Geert Baan uit Rijssen in beeld gekomen, om de muzikale basis te verbreden en te verdiepen. Het concert van Niek Haase is op 27 april om 11.00 uur in de Regenboogkerk aan de Grotestraat 127. De toegang is gratis.