Afbeelding
Foto:

Daarle heeft zin in feestweek

DAARLE - De kern Daarle viert deze week een wel heel bijzondere verjaardag. Het dorp bestaat namelijk maar liefst 1.085 jaar. Om dit te vieren start deze donderdag een leuke feestweek met tal van activiteiten voor jong en oud.

Daarle is een oud esdorp dat al rond 933 bij naam genoemd werd als bezit van het Weestfaalse klooster Werden. Het is altijd een relatief kleine gemeenschap gebleven; zo'n 1.500 inwoners. De feestcommissie van Daarle kwam samen met café 'n Tip en dorpshuis 'n Kadiek op het plan om eens groots uit te pakken.

Veel te doen
Donderdag is de aftrap met een playbackshow met maar liefst 17 bands. Vrijdag staat de Koningsdag in het teken van een gezellige zeskamp op de evenementenweide. Om 13.15 uur zullen deze spelen geopend worden door een van de oudste inwoners van Daarle. Op zaterdag 28 april staat er een fietstocht op het programma. Een ieder die hier aan deel wil nemen kan tussen 14.00 uur en 15.00 uur starten bij de tent op de evenementenweide. 's Avonds is de prijsuitreiking van de zeskamp en treedt de band "Kroepin"op. Zondag 29 april wordt er om 14.30 uur een praisedienst gehouden in de tent.

Het feest gaat door
Ook de komende week staat er van alles op het programma. Zo is er dinsdag een ouderenmiddag vanaf 14.30 uur. Showorkest "De muzikale keuken" uit Almelo treedt deze middag voor de belangstellenden op. Woensdag 2 mei is er een kinderplaybackshow met daar achteraan een kinderdisco. Dit gebeuren begint om 14.30 uur. Donderdag 3 mei staat toneelgroep Daarle op het podium Deze uitvoering begint om 20.00 uur. Vrijdag 4 mei is het dodenherdenking. Deze dag zijn er geen activiteiten en zal de feesttent gesloten blijven. Zaterdag 5 mei is de optocht met versierde wagens door het dorp. Veel inwoners van Daarle zijn maanden lang druk geweest met het maken van een versierde wagen. Maar liefst 26 wagens zullen om 10.00 uur starten vanaf de Watertorenweg om hun route door het dorp te maken. Deze optocht zal 's avonds om 19.00 uur nog een keer herhaald worden. Later op de vond zal de band Creebles de feestweek afsluiten met een spetterend optreden. Kijk ook op: www.feestcommissiedaarle.nl