Afbeelding
Foto:

DTZC Kerkstraat
wil een leuke Tovertafel

NIJVERDAL - Begin juni bestaat de DTZC-locatie de Kerkstraat in Nijverdal 15 jaar. Natuurlijk kan dit heuglijke feit niet ongemerkt voorbij gaan. De woongroepen zullen hun jubileum vieren met een besloten tuinfeest op de eigen locatie. Om het extra feestelijk te maken, werkt het personeel samen met enkele ouders aan een crowdfundingsactie om de bewoners een Tovertafel aan te kunnen bieden.

"Wij zijn op zoek naar activiteiten binnen de woning. Dit omdat het voor ons lastig is om activiteiten buiten de woning te realiseren in verband met kosten, vervoer en inzet van personeel. Door middel van de Tovertafel kunnen wij meer activiteiten realiseren in groepsverband". De spellen, die op de tafel gespeeld kunnen worden, zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op afstand) meebeleeft.

Donaties welkom
Voor de crowdfundingsactie is een speciale pagina op internet ingericht: http://activecues.com/crowdfunding/twentse-zorgcentra-de-kerkstraat. Hier staan alle bijzonderheden van deze actie en kan er direct gedoneerd worden. Het eerste begin is er al, maar er is nog veel meer geld nodig. "Hoe mooi zou dit zijn voor locatie de Kerkstraat, veel superleuke activiteiten om te kunnen aanbieden aan één tafel. En door de vier ophangsystemen waarmee de Tovertafel geleverd wordt, kunnen we hem op alle vier de groepen gebruiken!"

De bewoners
De Kerkstraat is een buitenlocatie van zorgorganisatie De Twentse Zorgcentra. Het is een woongroep met 4 groepen waar in totaal 21 cliënten wonen met een verstandelijke-/ meervoudige beperking in de leeftijd van 20 tot en met 78 jaar. Een hele diverse groep waar iedereen als individu wordt behandeld. Een team van enthousiaste collega's zet zich in om het leven van de cliënten zo fijn mogelijk te laten verlopen. Er wordt altijd gekeken naar de behoeftes van de cliënten en daar wordt op ingespeeld. De missie van de Kerkstraat is om een situatie te creëren waarin iedereen zich veilig en thuis voelt. Alle cliënten zijn gelijkwaardig en uniek! Volg De Twentse Zorgcentra ook via Twitter (@DTZC) en Facebook (www.facebook.com/detwentsezorgcentra).