Foto: Annauf.nl
Foto: Annauf.nl Foto: Annauf.nl

Plezier voorop bij het SVVN Schooltoernooi

NIJVERDAL – Iedereen is een winnaar bij het SVVN Mini Schoolvoetbal, want plezier, lekker samen sporten en bewegen staan voorop. 17 basisscholen doen dit jaar met 96 teams mee aan het toernooi. Al met al komen woensdagmiddag 16 mei zo'n 1.500 bezoekers naar sportpark Groot Lochter. Het wordt dus weer een groot feest bij SVVN tijdens het Mini Schoolvoetbaltoernooi.

Voor het derde jaar organiseert SVVN het Mini Schoolvoetbaltoernooi. Organisator Mike Melssen is ontzettend trots op het succes en het concept van dit evenement. "Vanaf het eerste jaar wordt dit toernooi ontzettend goed ontvangen door de basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Niet verwacht is ook de enorme belangstelling van basisscholen uit de buitengemeenten voor dit toernooi. Zo doen De Veenbrug uit Daarlerveen en Op Weg uit Haarle, met zelfs 8 teams, voor het tweede jaar mee. Met het toernooi behartigen we dus een gemeentebreed belang."

Kernwaarden
Het toernooi is op 4 kernwaarden gebaseerd: 'Voetbal en plezier', 'Sport en bewegen', 'Iedereen is een winnaar' en 'Gezond eten, is gezond bezig zijn'. Dit uit zich enerzijds in de toernooiopzet. Naast voetbalwedstrijden speelt elk team, drie (op sport en bewegen gebaseerde) spellen. Dit tegen één, of alle teams uit de poule. Anderzijds uit zich dit aan het gebeuren rondom het wedstijdprogramma. Op het SVVN-plein staat een springkussen en een echt Panna Court met 4 mini goals, waar zowel deelnemers als andere kinderen gebruik van kunnen maken. Heracles Almelo is ook actief aanwezig met haar mascotte Bultje en de Kids Club, waar je die dag gratis lid van kunt worden. Ook is er voor de deelnemers gratis ranja en fruit, van de Albert Heijn Nijverdal. De groepen 3&4 en 5&6 spelen een apart toernooi met eigen spellen. De groepen 3&4 spelen 4x4 wedstrijden op het hoofdveld. De groepen 5&6 spelen 6x6 wedstrijden op kwart velden.

Voorbereidingen
De lat ligt hoog voor de organisatie. In oktober vorig jaar is men al begonnen met de eerste voorbereidingen. Alles is strak georganiseerd en er is een intensieve samenwerking opgezet met Reggesteyn en Landstede. 96 teams moeten op 6 starttijden, plus aanmelding en afsluiting, op de juiste plek zijn. Dat de scholen en kinderen er al weer veel zin in hebben, blijkt al uit de vele positieve reacties die scholen bij hun aanmelding schrijven.

Afsluiting
De middag wordt voor de deelnemers aan dit toernooi gezamenlijk afgesloten. Voor het 4x4 toernooi is dat om 16:30 uur. Voor deze groep geldt met nadruk dat iedereen een winnaar is. Voor deze groep is er dan ook geen prijsuitreiking, maar wel een hele leuke ludieke gezamelijke afsluiting. De afsluiting en prijsuitreiking van het 6x6 toernooi start om 17:15 uur.

Foto: Annemarie Aufderhaar