Afbeelding
Foto:

Handdoeken voor vluchtelingen Moria

NIJVERDAL - Gerry en Gert Bladder helpen de vluchtelingen in Moria, op het Griekse eiland Lesbos, door handdoeken en washandjes in te zamelen.

In Moria verblijven zo'n 6500 vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden. Vanuit daar is het voor hen onmogelijk om verder Europa in te komen. De Turkije-deal tussen de Europese Unie en Turkije moest er voor zorgen dat migranten die geen asiel krijgen in Europa teruggestuurd worden naar Turkije. Dit proces kan echter jaren in beslag nemen bij de Griekse autoriteiten, en ondertussen leven de vluchtelingen in vluchtelingenkampen, onder anderen in Moria.

Handdoeken inzamelen
Een goede hygiene is van onschatbare waarde, ook voor de gezondheid van inwoners van het vluchtelingenkamp. Om de leefomstandigheden voor de vluchtelingen wat dragelijker te maken worden er handdoeken en washandjes ingezameld door verschillende organisaties zoals GAIN, Euro Reliƫf of gewoon door particulieren. Het doel is om 20.000 handdoeken en washandjes in te zamelen. Deze hoeven niet nieuw te zijn, maar wel schoon en heel.

Steentje bijdragen
Gerry en Gert Bladder willen graag hun steentje bijdragen aan deze actie. Heeft u nog oude handdoeken die niet meer gebruikt worden? Of nieuwe die in een kast liggen te wachten? Zij nemen ze graag in. U kunt ze brengen op 19 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar het volgende adres: Gerry en Gert Bladder, Grotestraat 208, 7443 BS Nijverdal. Tegenover de Regenboogkerk. Of gewoon spontaan wanneer u in de buurt bent. Wanneer ze niet thuis zijn kunt u ze kwijt in een doos die naast de voordeur staat. Zij zorgen er vervolgens voor dat alle handdoeken en washandjes naar een inzamelpunt in Nunspeet gaan. Voor vragen of meer informatie kan men mailen naar gjbladder@ziggo.nl of bellen naar het telefoonnummer 0548 655360.
Dank alvast voor uw hulp.