Afbeelding
Foto:

Workshop Coderdojo

NIJVERDAL - Komende zaterdag kunnen kinderen en jongeren weer deelnemen aan een leuke workshop: de Coderdojo! Deze wordt gehouden van 14.00 tot 15.30 uur in de ZINiN Bibliotheek.

Wat is er nu leuker dan zelf leren programmeren, een website maken of een app ontwikkelen? Of misschien zelfs je eigen game maken of een Ozobot robotje programmeren? Het kan allemaal tijdens de workshop Coderdojo in de ZINiN Bibliotheek op zaterdag 19 mei. Een leuke en leerzame workshop, waarbij het leren programmeren tot een leuke sociale ervaring wordt omgetoverd, want je maakt immers contact met gelijkgestemden, met wie je dan tevens je ervaringen en kennis kunt delen. Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 8 tot 18 jaar.

Maak van niets iets
Als programmeur krijg je de kans van niets iets te maken, logica te gebruiken en problemen op te lossen als iets niet werkt zoals het hoort. Programmeren stimuleert immers de creativiteit, het logisch nadenken en het probleemoplossend vermogen. Dus wie de uitdaging aan durft te gaan, is bij de workshop Coderdojo helemaal op zijn/haar plaats. De vaardigheden die hier aangeleerd kunnen worden, zijn voor ieder kind van belang.

Gratis deelname
De workshop Coderdojo in de ZINiN Bibliotheek is helemaal gratis en wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Er wordt veel nadruk gelegd op open source en gratis software. Wereldwijd heeft deze Coderdojo een breed netwerk aan vrijwilligers en er is maar één regel die geldt tijdens de workshop: 'Boven Alles: Wees Cool!' Aanmelden voor de workshop kan via www.zinin.com. Deelname is gratis.