Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Grotestraat: "Een stuk groener en gezelliger"

Wellicht heb je het al gemerkt deze week. De kruising Smidsweg-Joncheerelaan/Grotestraat is inmiddels afgesloten. Werknemers van het bedrijf Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek zijn dinsdag begonnen met de herinrichting van de Grotestraat. Tot maandag 2 juli kan het verkeer geen gebruik maken van het kruispunt.

"De Grotestraat wordt stuk groener en gezelliger". Omdat de verkeersfunctie verandert, komt er meer ruimte voor terrassen en voor groen zoals bomen en struiken. Ook komen er meer bankjes en zitplekken, zodat de Grotestraat straks een fijne straat wordt om te verblijven. Er komt een 30 km/u zone in de Grotestraat met bijhorende inrichting. Dit geldt voor het deel vanaf de Joncheerelaan tot aan het Keizerserf en vanaf de Maximastraat tot aan de kruising met de G. van der Muelenweg. Daar worden klinkers gelegd en plant men veel nieuwe bomen en struiken aan. Het huidige aparte fietspad komt niet terug. Auto's, fietsers en overig verkeer maken straks allemaal gebruik van dezelfde rijbaan. Het deel tussen het Keizerserf en de Maximastraat wordt stapvoets rijden en krijgt terrasjes, zitplekken en fonteinen.
De Meyboomstraat vormt de ruimtelijke verbinding tussen het centrum en de stationsomgeving.
Wethouder Thomas Walder, voorzitter Jan Scheppink van de winkeliersvereniging Op naar Nijverdal en adjunct-directeur Paul Bonekamp van Dusseldorp Infra staken vorige week vrijdagochtend als eersten de schop in de grond. Dat gebeurde in de Meyboomstraat.

Fase 1
In de eerste fase wordt het kruispunt bij De Budde aangepakt en het deel van de Grotestraat vanaf deze kruising tot de Hendrik Wormserstraat. Gelijktijdig worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de riolering en het asfalt op zowel de kruising als het gedeelte van de Grotestraat vanaf deze kruising tot de Bonteweg. Dit is fase 1. In totaal nemen alle werkzaamheden aan de Grotestraat zo'n zeven maanden in beslag. Wil je meer weten? Iedere donderdagmiddag bent u tussen 16.00 en 17.00 uur welkom op een inloopuur. Omgevingsmanager Wim de Lange is te vinden in het informatiepunt. Dat is ingericht in het voormalige pand van EP aan de Grotestraat 158. De ingang is te vinden aan de achterzijde van het pand.