.

Avondroodtocht

Hellendoorn - Vrijdag 1 juni is er 's avonds een twee uur durende Romatische Avondroodtocht met de Enterse zomp de "Schuttevaer". Die vertrekt vanaf het botenhuis achter de ijsfabriek in Hellendoorn. Het is een vaartocht voor de romantische mens die op de zomp wil genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Momenteel zwemmen de eenden, futen, zwanen met hun jongen er rond en misschien schiet het ijsvogeltje met zijn kleurentooi van onnatuurlijke schoonheid nog voorbij. Zo varen 's avonds is heel bijzonder zeker als je de zon aan de horizon ziet overgaan in een prachtig avondrood.

De kosten van deze 2 uur durende avondroodtocht zijn € 12,00 per persoon en is inclusief koffie/thee en een drankje. Opgave voor deze tocht kan via de Tourist Info/VVV Nijverdal telefoon: 0548-612729        De afvaart is vanaf het botenhuis achter de ijsfabriek in Hellendoorn.

Overtoom / Vroege Natuurvaart combi.

Hellendoorn – Zaterdag 2 juni om 7.00 uur tot 10.00 uur is deze combinatie tocht. Wie kent niet het woord "OVERTOOM"! Maar wie weet wat een overtoom is? Net voorbij Hellendoorn zit er een in de Regge. Deze is gebouwd om met de Enterse zomp de aanwezige stuw en vistrap te passeren. Daar kan de zomp op een lorrie varen en aangedreven door een elektromotor en met hulp van de accu's aan boord worden lorrie en zomp over de vistrap getrokken. Hiermee is het vaarbereik van de zomp flink toegenomen. De vorige vaart, midden april, was flink overboekt. Het is genieten op de Regge nu de natuur op zijn mooist te bewonderen is. Voor de mensen die houden van stilte,het zingen van de vogels en misschien nog wat mist op het water is dit een tocht die je meegemaakt moet hebben. Om u nog meer attent te maken op al het mooie langs de waterkant zal er een IVN natuurgids meevaren.

De kosten van deze drie uur durende tocht zijn € 12,00 per persoon en is inclusief koffie met een broodje. Opgave voor deze tocht kan via                                                                                                                        de Tourist Info/VVV Nijverdal telefoon: 0548-612729                                                                                                                                         De afvaart is vanaf het botenhuis achter de ijsfabriek in Hellendoorn.