Afbeelding
Foto: Stichting Vang je Droom

Voor één dag held en kampioen

NIJVERDAL - Ruim 65 kinderen waren afgelopen zondag voor één dag held en kampioen. Op de Evenementenweide was van alles te beleven voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar uit minima gezinnen en kinderen die jonge mantelzorger zijn. De dag is een initiatief van Stichting Vang je Droom.

"We willen de kinderen een middag laten ontspannen en genieten van en met elkaar", legt Jessica Heutink van de stichting Vang je Droom uit. "Ze komen vaak veel te kort. Daarom willen we deze gezinnen in het zonnetje te zetten. De helden- en kampioenendag is een echte verwenmiddag met het accent op sportief bezig zijn en heel veel genieten. Natuurlijk werden ook ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd. Dat pakte allemaal goed uit. Het was een geweldige dag, waarbij het weer ook heel goed meewerkte.
De kinderen kregen vijf activiteiten aangeboden: Voetbal, Dans, Sport (touwtrekken, boksen & survival) en een bewegingsactiviteit in de vorm van een actief kwartetspel op initiatief van Fysius Rugexpert. Voor alle kinderen stonden aan het eind van de middag verse pannenkoeken klaar. Smullen dus.
Iedereen werkte belangeloos mee. Vele vrijwilligers van Stichting Evenmens en de stichting Vang je Droom, dansschool Joni Connect, Gym to B, Marc en Daniel en de sponsoren van deze dag, Fysius Rugexpert en De Hooischuur. Naast dit alles was fotograaf Ellen Nieboer aanwezig om alle gezinnen te fotograferen. Na elke activiteit konden de kinderen een stempelkaart laten stempelen. Deze kaart was aan het eind van de middag om te ruilen voor een mooie herinnering, een medaille en een goodie-bag. "Vorig jaar waren sommige kinderen zo trots dat ze de medaille de volgende dag op school vol trots lieten zien. Daar doen we het voor!" aldus Jessica Heutink.

Stichting Vang je Droom

Het realiseren van dromen is niet voor ieder kind weggelegd, ook al lijken ze soms nog zo binnen handbereik. Bijvoorbeeld door armoede, of gezinsomstandigheden. Stichting Vang Je Droom helpt om, samen met vrienden, familie of hulpinstanties, de dromen van deze kinderen te realiseren. Zij vangen dromen van kinderen tot 18 jaar uit Twente en Salland en helpen deze om te zetten in mooie herinneringen.