Menmarathon Hellendoorn

HELLENDOORN - Uit het hele land en Duitsland en zelfs uit Zweden komen dit weekend ruim 100 deelnemers naar Hippisch Centrum 't Oale Spoor te Hellendoorn om deel te nemen aan de jaarlijkse Menmarathon Hellendoorn, georganiseerd door Menclub Helderse Voerluu.

Het betreft een samengestelde menwedstrijd, waar zowel paarden als pony's aan meedoen in enkel- dubbel- vierspan of langspan. De eerste dag is er dressuur en vaardigheid. Deze twee onderdelen worden zaterdag gereden op het terrein rond het Oale Spoor. Er zal tevens meegedaan worden door menners met een lichamelijke beperking, dit zijn de zogeheten Paramenners. Eén van hen komt helemaal uit Zweden om in Hellendoorn mee te kunnen doen.

De dressuur- en vaardigheidsproeven beginnen zaterdag om 9.00 uur en duren tot ongeveer 17.30 uur. Het derde onderdeel, de spectaculaire menmarathon begint zondag om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt om ongeveer 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht. Rond 16.30 uur is er een hondenshow van de groep Happy Tails, onder leiding van Karen Mulders. Honden spelen in een show met onder andere fly ball.

Op het terrein rond het Oale Spoor zijn er springkastelen, knuffeldieren en ponyrijden voor de kinderen en voor alle toeschouwers is er een gezellig strodorp waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Beide dagen: TOEGANG GRATIS!