Regge Survival voor Spieren voor Spieren

NIJVERDAL – De voorbereidingen voor de Regge Survival op zaterdag 23 juni zijn in volle gang. Afgelopen weekend stuurde de organisatie een email naar alle teamcaptains, waarin ze worden uitgenodigd om zich in te zetten voor de stichting Spieren voor Spieren. Vorige week werd bekend dat de directeur van Spieren voor Spieren Minke Booij naar de Regge Survival komt. De oud-hockeyster zal dan samen met een kind-ambassadeur de sponsorteams bedanken voor hun inzet.

Na tien jaar goede samenwerking met het lokale comité van Unicef, besloot de organisatie Regge Survival eerder dit jaar al om geld in te zamelen voor een ander goed doel. Het nieuwe goede doel werd de stichting Spieren voor Spieren. Een stichting die zich inzet voor een wereld waarin kinderen niet langer hoeven te lijden aan een spierziekte.
De organisatie vindt de samenwerking met Spieren voor Spieren goed passen bij het evenement. Hoewel het voor de 3.000 deelnemers heel vanzelfsprekend lijkt om te kunnen sporten, hebben ruim 20.000 kinderen in Nederland een spierziekte. Door de actie 'Survival voor Spieren' hoopt de organisatie Regge Survival samen met haar deelnemers geld op te halen. Donaties kunnen gedaan worden via de website reggesurvival.sportenvoorspieren.nl . Het team met relatief de grootste opbrengst en het team met relatief de meeste donateurs ontvangen een prijs. Deze zijn beschikbaar gesteld door De Wilgenweard en het ZINiN.

Voor het evenement is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Tijdens de informatieavond op 11 en 13 juni worden vrijwilligers geïnformeerd over hun taak. Maar volgens de organisatie is plezier maken de belangrijkste taak. Waardoor deelnemers aangemoedigd worden om de hindernissen te overbruggen. Aanmelden via: reggesurvival@atletics.nl