Afbeelding
Foto: Martijn van der Kolk

Laatste keer: Country Music in the Woods

NIJVERDAL - "Eenmaal ermee geconfronteerd en opgroeiende, kom je er niet meer uit en krijg je levenslang. Countrymuziek zit in mijn bloed". Aan het woord is oud-Nijverdaller Martijn van der Kolk. Zaterdag 23 juni verzorgt hij zijn allerlaatste soloconcert en sluit daarmee zijn 20-jarige carrière als internationale countryzanger/entertainer af. Waar? Gewoon in Nijverdal, waar het allemaal is begonnen.

Countrymuziek ligt aan de basis van vele (bijna alle) muziekstijlen. Het is in de wereld nog steeds de meest populaire muziekstijl. Ook in Europa komt het weer bovendrijven, mede door Waylon, het Songfestival en Ilse de Lange. "Velen weten dat niet...en dat laten we dan ook zien op 23 juni in het Openluchttheater in Nijverdal", vertelt Martijn. "Het concert wordt een reis door mijn 20-jarige carrière als internationale countryzanger. De hele avond kan men genieten van countrymuziek van toen en nu, maar ook muziek dat voortkwam of aan de basis stond van countrymuziek. Denk daarbij aan: Elvis Presley, Rock 'n roll, country-rock, pop-country-pop, etc… Dit doe ik met heel veel collega's uit het vak, waarmee ik de laatste 20 jaar podia in binnen- en buitenland heb gedeeld. Twee bands en diverse zangers en zangeressen uit Nederland en Duitsland."
Het is het laatste optreden van Martijn van der Kolk. "Ik ben drie jaar geleden naar Great Britain verhuisd. Ik heb met mijn partner een eigen bedrijf waar ik meer tijd in moet en wil steken. Daarbij wil ik graag meer tijd doorbrengen met mijn gezin: mijn dochters Lotte (7) en Leah (1,5) en mijn partner Katy Elman. Ik blijf me op de achtergrond vanuit Engeland inzetten voor collega artiesten en evenementen.
Het coachen/adviseren van artiesten en nieuw talent."

Het concert 'Country Music in the Woods' wordt gehouden in het sfeervolle Openluchttheater in Nijverdal. Martijn: "In 2016 hebben we dit ook al eens gedaan. Dit was zo'n groot succes dat het de moeite loonde het op herhaling te doen. En Nijverdal natuurlijk, het theater ligt aan de overkant op loopafstand van mijn ouderlijk huis. Ik ben ermee opgegroeid. Daarbij is het in Nijverdal ooit begonnen en sluit ik het graag na 20 jaar in Nijverdal ook weer af."
Kaarten voor zijn concert zijn te koop via www.zinin.com.