Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Mannen op de bres voor triatleet

NIJVERDAL - Sarah Lynn is een succesvolle triatleet en onlangs sloeg het noodlot toe. In de laatste ronde ging ze onderuit met haar tijdrit fiets, met als gevolg: fiets total löss. Bij een wielerploeg pak je dan een andere fiets van de auto, maar voor een aanstormend talent is dat een ander verhaal.

Dan heb je niet zomaar een pot met geld liggen. Daarom hebben de vier heren Mark Saathof, Hans Pluimers, Herwin Hasewinkel en Johan Wessels de koppen bij elkaar gestoken. De mannen zijn allen fiets- en loopmaatjes van Sarah Lynn. Ze wilden heel graag iets voor haar doen. "Wij zijn een spontane actie gestart en zitten nu op bijna 1500 euro", vertelt Johan Wessels. "Wat ik stiekem het leukste vind, zijn de kleine berichtjes voor Sarah Lynn van mensen die haar willen onder steunen. Echt hartverwarmend. Fijn om te zien dat er zoveel lieve mensen zijn!"
Wil je deze actie ondersteunen? Dan kan je doneren via facebook: fiets Sarah Lynn Total loss. Of zoek even op de naam Johan Wessels.

Voor Johan Wessels is Sport zijn leven. "Bewegen is ontzettend belangrijk, ten eerste om gezond te blijven. Maar ook om uitdagingen aan te gaan! Mezelf testen in wat ik aan kan en een manier om te genieten van buiten zijn! Want dat is wel wat mij geluk geeft... en mijn leven de moeite van het leven waard maakt. Daarnaast geeft het mij ook vriendschap en helpt het mij aan een enigszins gezonde leefstijl. Het afgelopen weekend deed de Nijverdaller nog mee aan de Scenic trail in Zwitserland, maar liefst 54 km met 3800 hoogtemeters. "Een zware, maar een ontzettend mooie ervaring alsof ik tussen hemel en aarde rond mag rennen en genieten. Momenten dat ik er helemaal doorheen zat tot momenten dat ik vrolijk fluitend over de smalle bospaadjes rende! Een ervaring die hoog in mijn top tien komt!"

Johan zet deze positiviteit in om anderen te helpen. "Vanuit coaching begeleid ik mensen naar een andere levensstijl, maar ik doe ook sport coaching en begeleiding. Ik probeer mensen anders te laten kijken naar een situatie en ze zo ook oplossingen te bieden. Ooit was ik een kerel van 161 kilo schoon aan de haak, kampend met morbide obesitas. Iedereen zag mij als de gezellige levensgenieter en ik werd alleen maar dikker en ongezonder. Tot op een gegeven moment bij mij de knop om ging. Ik had geluk, binnen een half jaar was ik 61 kilo kwijt en kreeg ik een heel ander leven. Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en gegrepen."

Een mooi voorbeeld van zijn enthousiasme is het evenement Social Swim Regge, waarmee hij vele mensen de Regge in kreeg. Johan: "Aangezien ik het heerlijk vind om te trainen in buitenwater en al een paar keer de opmerking kreeg dat er wel mensen mee wilden. Kreeg ik het idee om dit ook maar groots neer te zetten. Het idee van een soort trail, maar dan door het water! Gelukkig kwamen er vanuit allerlei hoeken mensen! Vanuit de triathlon wereld, maar ook van uit de waterpolo en zwemwereld. Mijn doel was om mensen te verbinden en samen te laten geniet van het mooie wat onze plaats te bieden heeft.

Wordt vervolgt..."