Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Betaling gemeentelijke belastingen

Met dagtekening 28 februari 2018 zijn gemeentelijke belastingaanslagen 2018 verzonden. Voor de meeste gevallen geldt dat deze aanslag in maximaal vier termijnen kan worden betaald. Dit betekent dat het totale aanslagbedrag uiterlijk op 30 juni 2018 moet zijn voldaan.

Doet u mee met automatische incasso dan geldt deze datum van 30 juni niet. Zorgt u zelf voor betaling?
Houdt u aan de betaaltermijnen zoals die op het aanslagbiljet staan afgedrukt. Vermeld in de omschrijving het exacte aanslagnummer, anders wordt uw betaling niet verwerkt. Wanneer de aanslag niet voor 30 juni is voldaan, krijgt u een aanmaning met vervolgingskosten. Deze kosten bedragen minimaal € 7,00. Het is daarom ook in uw belang dat u op tijd betaalt. Betaalt u via automatische incasso? Ook als u een machtiging hebt afgegeven blijft u zélf verantwoordelijk voor tijdige betaling.
Controleer daarom of het termijnbedrag aan het eind van de maand van uw rekeningnummer wordt afgeschreven. Als afschrijving niet lukt vanwege ontoereikend saldo, blokkade of door stornering, moet u het bedrag direct zelf overmaken. Zo voorkomt u een aanmaning met vervolgingskosten.
U kunt niet (op tijd) betalen? Een betalingsregeling kan misschien uitkomst bieden. Neem contact op met de gemeente. Als u een laag inkomen hebt en geen vermogen is kwijtschelding misschien mogelijk. Hiervoor moet u een verzoekformulier indienen.
U kunt het formulier downloaden van www.hellendoorn.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon 0548
630216.