Expositie in 't Schoapenschot

HELLENDOORN - Gerrit Mollink van de Helderse Boerendansers heeft vrijdag op originele wijze de expositie 'Buiten de Grenzen' in 't Schoapenschot (Hofmanstraat 2) te Hellendoorn geopend. Voor het derde jaar laat de amateurschilderclub De Eik haar talenten zien.

De 24 amateurschilders hebben het afgelopen seizoen, onder leiding van Ineke Mulder, intensief gewerkt met een prachtig en vooral kleurrijk resultaat. Ook de 11 nieuwe deelnemers laten hun werk zien.De titel 'Buiten de Grenzen' is om symbolische reden gekozen. De onderwerpen zijn geïnspireerd op persoonlijke vakantiefoto's van de schilders. Ook de 11 nieuwe deelnemers gingen ver hun grenzen over. "Hun schroom viel van ze af en ze verwachtten in het geheel niet dat zij al zulke mooie werkstukken konden afleveren", vertelt Ineke.

De schilderclub De Eik valt onder de paraplu van Stichting De Welle. In de socioruimte De Eik aan de Woertheweg in Hellendoorn wordt er wekelijks geschilderd. De leeftijden van de deelnemers liggen tussen de 55 en de 85 jaar. Gezelligheid staat voorop en lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Ineke daagt de leergierige schilders regelmatig met nieuwe materialen uit.

De expositie stelt ruim 40 schilderdoeken en enkele planken beschilderd met acrylverf - pastelkrijt schilderijen- figuratief – abstract ten toon. U kunt de kunstwerken een week lang, van 22 tot 29 juni, komen bekijken. Op werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag/zondag van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom.