Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Ingezonden brief: Hulde aan de stratenmaker(s)

Wat een gigantisch gebeuren, het megaproject Grotestraat. Dwars door de chaos heen zie je al voorzichtig iets van het eindresultaat. Als aanwonende heb ik inmiddels veel waardering gekregen voor het vak van stratenmaker.

Er wordt keihard gewerkt, ook tijdens dagen van grote hitte ( en die wáren er!). Wat een teamwork ook. Alles sluit haarfijn op elkaar aan. Veel mensen komen af en toe een kijkje nemen en genieten volop.. Er waren zelfs al buren van mij, die de stoere kerels trakteerden op frisdrank, koeken, ijs, etc., zeker met die warmte. Gastvrij en sociaal toch die Nijverdallers.

Onlangs stond ik zelf ook even vol bewondering toe te kijken, hoe een bruinverbrande jongeman in rap tempo stenen aan het leggen was. 'Nou nou, dat doe jij niet voor de eerste keer', zei ik. Hij keek op, ik zag een big smile en vrijwel onmiddellijk herkenden wij elkaar. Als kleuterjuf had ik hem in mijn klas gehad op een basisschool nabij Zwolle. Een enorme dondersteen was het, die elke dag alleen maar uitzag naar het buitenspelen. Nu werkt hij dus altijd buiten en zoals hij aangaf:,Met veel plezier!' Wat was dat een bijzonder leuke ontmoeting. Vanaf dat moment zwaaien we even als we elkaar zien.

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om het complete team van de wegenbouw alvast een groot compliment te geven voor hun vakmanschap, maar ook voor hun vriendelijkheid, want sommige mensen sjouwen werkelijk overal doorheen en de mannen blijven geduldig en beleefd. We zien uit naar de officiële opening van onze nieuwe Grotestraat. Hulde aan de stratenmakers en tegen mijn oud-leerling, die zo vaak mijn bestraffende vinger zag, zeg ik vol trots: 'GOED GEDAAN JOCHIE!!!'

Een bewoner van de
Grotestraat