Afbeelding
Foto: Leonie Smit

(Af) zwemmen bij de Waterspetters

NIJVERDAL - Bij de Stichting De Waterspetters (zwemmen met beperking) kun je komen indien je niet mee kunt komen in de reguliere zwemles. Er wordt aangepast les gegeven via de BREZ methode.

Sinds januari 2018 is men officieel licentiehouder. De deelnemers zwemmen af voor de officiƫle diploma's: A, B en C en certificaten nieuwe stijl. De BREZ methode houdt in dat er meer geoefend wordt op zwemveiligheid, vertrouwdheid met het water en natuurlijk plezier hebben in het water. Tijdens de zwemlessen worden basisvaardigheden aangeleerd die nodig zijn om jezelf te redden in het water, zoals onder wateroriƫntatie en conditie zwemmen.

Kon je eerder volstaan met een korte broek en T-shirt korte mouw en waterschoenen voor het A-diploma, tegenwoordig moet je gekleed zwemmen in lange broek, jurk of rok tot enkellengte, t shirt lange mouw en schoenen met harde zool. Voor het B-diploma moet je o.a. achterwaarts in het water terechtkomen. Bij het A- en B-diploma ben je op weg naar zwemveilig. Met je C-diploma zwem je in principe veilig in zwembaden met attracties en open water.

Dinsdag 3 juli hebben dertien kinderen van de Waterspetters voor het eerst afgezwommen volgens deze nieuwe BREZ methode. En natuurlijk is er zoveel geoefend dat ze allemaal geslaagd zijn