Expositie over 50 jaar partnerschap Hellendoorn en Ibbenbüren

NIJVERDAL - Wethouder Anja van den Dolder heeft onlangs de expositie Kunst Saam in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal geopend.

In het kader van 50 jaar partnerschap tussen de gemeente Hellendoorn en gemeente Ibbenbüren hebben kunstenaars uit beide gemeenten een expositie samengesteld met schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. Op de expositie Kunst Staam zijn werken te zien van kunstenaars van de Kunstfabriek uit Nijverdal en Speichermalkreis uit Ibbenbüren. Boodschap van deze expositie is de vriendschap tussen beide gemeenten. Twee jaar geleden organiseerden beide kunstenaarscollectieven de expositie 'Grenze(n)loos Mooi' in de Smidse in Nijverdal. In dit jubileumjaar van het 50-jarige partnerschap van beide gemeenten is er in september ook een gezamenlijke expositie in het Bürgerhaus in Ibbenbüren.
Een delegatie uit de gemeente Ibbenbüren bracht zaterdagmiddag een bezoek aan de expositie Kunst Saam, waaronder mevrouw Cornelia Baumann, Hoofd van de Fachdienstes Volkshochschule und Kultur uit Ibbenbüren. In september dit jaar ontvangt het college van B&W van Hellendoorn het gemeentebestuur van Ibbenbüren.
De expositie is tot en met 27 juli nog te bewonderen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag en donderdag is het HvCB geopend van 17.00 tot 20.00 uur.