Afbeelding
Foto: Linda Espeldoorn

Mysterie guest onderzoekt kwaliteit ondernemers

NIJVERDAL – Een mystery guest zal de komende tijd allerlei winkels in het centrum bezoeken om te kijken hoe de ondernemer alles aanpakt. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de informatiebijeenkomst over het Masterplan Nijverdal.

Deze avond kregen de ondernemers van Nijverdal, raadsleden, commissie- en schaduwfractieleden een presentatie van winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal en de heren Broekhuis van Broekhuis Rijs Advisering en Schipper van de gemeente Hellendoorn.

De eerste zes maanden van het jaar bezochten iets minder mensen ons centrum in vergelijking met 2017. Welke oorzaak hier aan ten grondslag ligt, was niet geheel boven tafel te krijgen. De leegstand-cijfers zijn in Nijverdal lager dan het gemiddelde van Nederland. Dat gaat dus de goede kant op, maar we zijn er nog niet! Een tweetal ondernemers gaven aan dat de klanten tevreden zijn over het met name afgeschafte parkeren. Ze nemen hierdoor rustig de tijd om te shoppen en blijven langer in de winkel. Een andere ondernemer was echter kritisch en zegt signalen te hebben ontvangen dat klanten niet NOG meer evenementen in het centrum willen dan nu het geval is. De activiteitenagenda van Op naar Nijverdal werd alvast gepresenteerd door centrum-promotor Manfred Korble. Deze laat in het nieuwe jaar niet veel veranderingen zien. Het shantyfestival gaat wel heel anders aangepakt worden. De winkels mogen op zondag het komende jaar vaker open, minstens acht keer. Een voorstel om vaker open te mogen komt op 10 juli in de raad aan het bod. Er zal dan ook een besluitvorming komen. De afgelopen tijd zijn tachtig winkels van ons centrum gescand. In september krijgen zij een afschrift van de bevindingen. Elke winkel krijgt een spiegel voorgehouden. Wat kunnen zij eventueel beter doen, zowel in de fysieke winkel als op Social media. Daarnaast zal een mysterie guest de komende tijd minimaal geselecteerde winkels bezoeken met hetzelfde doel. Ook zij krijgen hierover een rapportage, in gesloten envelop.

De financiële balans van Op naar Nijverdal liet een tekort van 10.000 euro zien. Dat komt deels door de bloembakken die 4000 euro kosten, de grote kerstboom bij de schaatsbaan en extra verlichting t.b.v Bruisend Nijverdal. Daarom wordt de bewatering van de bloembakken voortaan in eigen beheer gedaan.

Grotestraat

De herinrichting van de Grotestraat ligt mooi op schema. Het kruispunt bij de Budde was afgelopen vrijdag net op tijd klaar. Afgelopen weekend waren onderhoudswerkzaamheden in de tunnel gepland, waardoor extra gas gegeven werd om dit eerste deel af te krijgen. Het kernwinkelgebied is hopelijk voor intocht van sinterklaas klaar. De parkeergarage blijft al deze tijd gewoon geopend. Communicatie rondom de werkzaamheden gaat via: nieuwsbrieven, bewonersbrieven, een speciale Facebook-pagina, een APP van Dusseldorp en een wekelijks inloopspreekuur op de donderdag van 16-17 uur.