Afbeelding
Foto: Britt Tijhof

Britt Tijhof wint brons tijdens EK

NIJVERDAL - Britt Tijhof uit Nijverdal heeft tijdens de Europese Kampioenschappen BMX in het Franse Sarrians een bronzen medaille veroverd in de categorie meisjes 11 jaar. Het was een enorm spannende finale met een verdiend en knap resultaat.

Het Europese kampioenschap fietscross werd dit jaar georganiseerd door de Franse Wielerbond en de plaats waar dit allemaal gebeurde was in de stad Sarrians. Onder zomerse temperaturen op een prachtige baan kwam de Nijverdalse in actie. Zij moest het opnemen tegen hele sterke internationale fietscrossers. "Een aantal dagen voor de wedstrijd heb ik de baan goed bekeken. Het was een fijne baan met veel kleinere bulten. Gunstig voor mij, want mijn kracht is mijn techniek", legt Britt uit. "Tijdens de finale redde ik het net niet om de nummer twee in te halen. Dat risico was net iets te groot. Maar ik ben ook heel tevreden met brons."
Het is overigens niet de eerste keer dat Tijhof uitblinkt op Europees niveau, twee jaar geleden eindigde ze als derde in het Italiaanse Verona en vorig jaar behaalde ze een prachtige zilveren medaille op het EK in Bordeaux. Drie weken geleden nog werd Britt wederom Nederlands Kampioen. Prestaties van formaat.

Britt is lid van de Nijverdalse fietscrossvereniging De Lochsprinters. Daarnaast traint ze elke woensdag op de baan in Ommen. "Mijn droom is om in het Nederlandse team te komen. Op dit moment train ik zo'n vier uur per week, maar onlangs ben ik gescout voor CSE Zwolle. Na de zomervakantie start ik op de school daar." Bij het Centre for Sports & Education krijgt Britt sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten. Ze wordt op deze manier voorbereid op een toekomst als topsporter. Een grote stap richting haar droom…

Afbeelding