Afbeelding
Foto: Basisschool De Es

Een park waarin gespeeld kan worden

NIJVERDAL - De Es aan de Noord Esweg in Hellendoorn krijgt alsnog een vernieuwd groen speelplein. Vorige week vrijdag verrichten de schoolkinderen, samen met buurtbewoners, schooldirecteur Roel Roelofs en wethouder Dennis op den Dries de eerste handelingen voor de aanleg van het nieuwe Park Het Groene Eiland.

Na de zomervakantie gaan de werkzaamheden volop van start. Eind oktober zal het park opgeleverd worden. Eerder dit jaar deed de basisschool De Es mee aan de provinciale ontwerpwedstrijd voor het groenste speelplein van Overijssel. De school viel toen net buiten de prijzen. In samenspraak met de gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel en de buurtbewoners worden de ideeën van Park Het Groene Eiland nu alsnog gerealiseerd. Met dank aan een subsidie van de provincie en de cofinanciering door het schoolbestuur kan de aanleg van het groene speelpark plaatsvinden.

Geholpen door een kraan van de gemeente brachten de basisschoolkinderen vorige week vrijdag symbolisch de grote tekening van Park Het Groene Eiland bij elkaar. Zij overhandigden de verschillende delen van de tekening aan wethouder Dennis op den Dries. De gemeentebestuurder complimenteerden alle betrokkenen voor hun grote inzet en nauwe samenwerking om het groene schoolplein te realiseren. Dit betekent dat in Hellendoorn een prachtig groen eiland ontstaat.

Een park waarin gespeeld kan worden door kinderen, mensen rust kunnen vinden en vooral waar rekening wordt gehouden met de natuur door extra opvang van regenwater

Afbeelding