Afbeelding
Foto: CityRun Nijverdal

CityRun: Een fantastisch hardloopfeest

NIJVERDAL - De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft zondag 23 september haar tweede editie. Vorig jaar trok het nieuwe hardloopevenement bijna 1200 deelnemers en vele duizenden bezoekers. Een topdag vol gezelligheid in de dorpskern van Nijverdal. Nog niet ingeschreven voor dit jaar? DOEN! Alleen als je voor 9 september inschrijft, ontvang je een gratis T-shirt.

Het doel van de CityRun Nijverdal is een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau. Een getrainde hardloper die een top tijd gaat neerzetten, maar ook de hardloper die voor het eerst van zijn leven een 5 kilometer wedstrijd gaat lopen en deze euforie gaat ervaren. Voor alle deelnemers van de 1 en 2,5 kilometer ligt straks een mooie medaille klaar.
Het parcours is deze tweede editie nagenoeg hetzelfde, maar vanwege de werkzaamheden op de Grotestraat buigen we af naar het Keizerserf en de Willem Alexanderstraat. De organisatie, ASV Atletics Nijverdal, is druk bezig om het evenement nog beter te organiseren. Er is veel aandacht voor het randprogramma: Lekker eten, vertier en gezelligheid langs het hele parcours. Het publiek kan genieten van diverse muziekstijlen langs het parcours: denk aan een Dweilorkest, de rockband Sense of Urgency, DJ Lars, DJ Mooi Bussie en een trommelband. De jeugd kan zich uitstekend vermaken met een clown en op het springkussen. Let op! De bewoners langs het parcours krijgen tijdig een brief van de organisatie met informatie over de Auto Aaltink Nijverdalse CityRun.
De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun is een hardloopwedstrijd over 4 afstanden; voor de kinderen De Voordeelmarkt Kidsrun 1 km, de jeugd de 2,5 kilometer en vanaf 17 jaar de Ekelenkamp 5km en een Intersport Ramon Zomer 10km. Het standaard parcours is 2,5 kilometer lang door het centrum van Nijverdal. De school met de meeste deelnemers bij De Voordeelmarkt Kidsrun 1km (procentueel gezien) trakteren wij op ijs van Bakkerij Lorkeers. Geef dus bij de inschrijving duidelijk aan op welke school je zit. Nieuw dit jaar is dat sportteams zich ook per team aan kunnen melden voor de 2,5 km voor 12 tot en met 16 jarigen. Het beste team mag naar de nieuwe escaperoom "The Matrix" bij de Wilgenweard.
Inschrijven: www.cityrunnijverdal.nl.