Bruisend Nijverdal

Bruisend? Ik zou eerder zeggen bonkend, dreunend Nijverdal. Want dat staat je te wachten als je in het hart van Nijverdal woont en je in je tuintje op je terras zit de komende week. Niet dat dat uitzonderlijk is. In deze zonnige, zuidelijk warme zomer van 2018 is en was het iedere week raak, vrijdag, zaterdag en ook de andere dagen van de week kun je meegenieten van de bult aan activiteiten die hier in Nijverdal plaatsvinden. Want dat zijn er nogal wat.

Hoezo: er is in Nijverdal niks te doen. Sportwedstrijden, Toernooien, Rally's, Festivals, Modeshows, Straattheater, Openluchttheater, Markten, het kan niet op. En dat alles met veel geluid gepaard. Maar voor alle duidelijkheid: daar hoor je mij niet over klagen. Dat heb je als je in het kloppend hart van een dorp woont. Maar is dat bruisend?

Op weg naar Albert Heijn. Voor een winkel 2 vrouwen hoorbaar aan het roddelen, afgewisseld door enorme lachbuien. Een groep scholieren op de fiets slingerend en kakelend. Meneer H met zijn hondje steunend op zijn rollator. Het tikkende geluid van de stratenmakers, weer begonnen na de bouwvak. Bij de bloemenzaak worden planten buitengezet. Aan de overkant de geur van koffie. Een gehaaste man in een keurig pak. Op een balkon zwaait een jonge man naar een mooie jonge vrouw. Hij roept wat onverstaanbaars. De kerkklok, een denderende vrachtwagen over de Grotestraat, roepende vogels, een moeder achter een kinderwagen.

Kijk, dat noem ik Bruisend Nijverdal.