Afbeelding
Foto: Hans Tijsen

Argentijnse tenor Rodríguez schittert in Misa Criolla

NIJVERDAL - Huygens Music presenteert in december twee uitvoeringen van het programma 'Música Celestial'. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van Kerst. De Argentijnen werken samen met het kamerkoor Canticum Novum onder leiding van Hans Tijssen.

Op zondag 2 december om 15.30u zal dit programma klinken in de Regenboog kerk in Nijverdal. Multi-instrumentalisten Fana Martinez en Daniel Morcos zullen het kamerkoor en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering. De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt het eerder een werelds werk. De muziek is zeer toegankelijk voor een breed publiek. Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen.
Kaarten kosten € 21,- in de voorverkoop. Studenten betalen € 15,- en jongeren tot 16 € 10,-. Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten:
www.huygensmusic.nl