Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

BSO Columbus Junior in Het Ravijn

In januari 2019 nemen kinderen van de buitenschoolse opvang van Columbus Junior Nijverdal hun intrek in Het Ravijn – zwem sport zorg -. Vanaf 1 januari huurt de kinderopvangorganisatie namelijk de ruimte aangrenzend aan sporthal Het Ravijn, waar nu nog de Sport- en Speluitleen gehuisvest is.

Donderdag 6 september ondertekenden Dennis op den Dries, wethouder Sport van de gemeente Hellendoorn en Sebastiaan Dekkers, Algemeen directeur van Columbus Junior het huurcontract. Een contract voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

"De ruimte in het pand van Het Ravijn is een mooie toevoeging aan de bestaande locaties van onze organisatie," vertelt Sebastiaan Dekkers van Columbus Junior. "De accommodatie vervangt onze BSO in de Beatrixschool en gaat zich richten op sport en spel. De combinatie met sporthal en zwembad is perfect. Daar gaan we volop gebruik van maken. De afgelopen jaren hebben we al vaker activiteiten voor onze buitenschoolse opvang gezamenlijk met Het Ravijn opgepakt. Nu we in hetzelfde pand zitten, biedt dit nog meer mogelijkheden."

Ook wethouder Dennis op den Dries is blij met Columbus Junior binnen de muren van Het Ravijn. Hij vertelt: "De combinatie van Buitenschoolse Opvang en zwemles is natuurlijk ideaal maar er is meer. Het Ravijn – zwem sport zorg – is niet alleen een centrum voor sport, gezondheid en recreatie, maar ook een prettige ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. Een organisatie als Columbus Junior past heel goed in dit plaatje."

De Sport- en speluitleen, die nu nog gehuisvest is op de plek waar Columbus Junior zijn intrek neemt, gaat straks naar een andere locatie.