Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Opgave voor het Bedrijfsschieten 2018 gestart

NIJVERDAL - De Luchtbuks Schiet Vereniging Nijverdal, kortweg L.S.V.N., is een actieve en gezonde vereniging dat in 2019 alweer haar 50e verjaardag viert.

Zowel regionaal als landelijk zijn de leden van deze Nijverdalse vereniging graag geziene gasten bij toernooien. Zij hebben dan ook kasten vol prijzen bij elkaar geschoten! Eén van de activiteiten die de L.S.V.N. groot heeft gemaakt, is het jaarlijkse bedrijfsschiettoernooi. Dit toernooi vindt binnenkort weer plaats, op de vrijdagavond in de weken 40 tot en met 46 in Het Schuttershuus aan de Tweede Kampsweg. Dit is al 32 jaar dé plek waar wekelijks geschoten wordt. De eerste schietbanen werden vijftig jaar geleden gerealiseerd bij "de Blokkendoos" in Nijverdal. Na enkele jaren verhuisde L.S.V.N. naar "de Fakkel". De vereniging groeide en er werden contacten gelegd met Willem Tell om samen iets op te zetten. Echter, beide verenigingen groeiden en wilden separaat verder. In 1986 is de L.S.V.N. begonnen met de bouw van het huidige pand aan de Tweede Kampsweg. Het hele gebouw is met behulp van leden en hun connecties, in de vrije tijd gebouwd. In de loop van de jaren zijn diverse interne verbouwingen en aanpassingen gedaan. Nu heeft de vereniging de beschikking over een ruime en gezellige kantine, een telkamer, invalidentoilet en meerdere schietbanen. De leden schieten daar met wedstrijd luchtgeweren en luchtpistolen. Op dit moment zijn er ongeveer 71 leden, waaronder een zestal dames.

Wil je eens kennismaken met deze sport? Kom dan vrijblijvend langs tijdens één van de clubavonden. Of geef je op voor het Bedrijfsschieten! "Wij dagen iedereen uit om mee te doen", vertelt voorzitter Jan de Jonge. "Het bedrijfstoernooi wordt altijd goed bezocht, het zijn gezellige avonden waar serieus wordt geschoten. Serious business dus... Concentratie en rust zijn de toverwoorden. Beschik je over deze kwaliteiten, dan moet het lukken om een goede prestatie neer te zetten!"

De donderdag voordat je gaat schieten, kun je oefenen in het clubgebouw vanaf 20:00 uur. Een team mag maximaal 1 professionele schutter hebben. De tien beste herenteams en drie beste damesteams gaan door naar de finale. Het Finale-schieten vindt plaats op vrijdag 30 november.

Opgave is mogelijk via: www.lsvn.nl. Het is ook mogelijk om telefonisch in te schrijven, dit kan op de dinsdag- en donderdagavond tussen 19:30 en 22:00 uur. Het telefoonnummer van het verenigingsgebouw is 0548-618469. Of stuur een mailtje: bestuur.lsvn@outlook.com.