Afbeelding
Foto: ANNAUF

Gezond in Hellendoorn

Hellendoorn investeert in Publieke Gezondheid. En daarmee beginnen we zo vroeg als mogelijk. Bij schoolkinderen dus. Basisschoolleerlingen krijgen de kans om met allerlei sporten kennis te maken.

Via de schoolsportkalender worden scholen gestimuleerd hun leerlingen aan toernooien deel te laten nemen en ook op de scholen zelf werken we aan programma's om leerlingen actief te laten bewegen. Motorische achterstanden en achteruitgang sporen we op en bestrijden we via gerichte methodieken. Door in jonge kinderen te investeren kunnen we problemen op latere leeftijd voorkomen.

Kennismaken met sporten

Voor de 32e keer organiseert de Coördinatiecommissie Scholierensport in de gemeente Hellendoorn, in samenwerking met een groot aantal sportverenigingen en sportaanbieders cursussen 'Kennismaken met sporten'. Dit jaar kun je een keuze maken uit bijna 100 cursussen bij een kleine 40 verschillende takken van sport. Je mag inschrijven voor meerdere cursussen. Let er wel op dat deze cursussen niet op dezelfde dag georganiseerd worden. Het is niet de bedoeling dat je inschrijft voor een tak van sport waar je vorig jaar ook al aan hebt deelgenomen. Elke cursus betreft een kennismaking met een tak van sport, waarbij de eerste beginselen van die sport worden beoefend. Het zijn korte, goedkope cursussen van minimaal 4 lessen waar verder geen verplichtingen aan verbonden zijn zoals: lidmaatschap, aanschaf kleding of sportmateriaal. De cursussen worden georganiseerd in de periode van oktober t/m december 2018 en vanaf januari t/m juni 2019. Als je aan een cursus wilt deelnemen, dan kun je dat kenbaar maken door het inschrijfformulier van de betreffende cursus in te vullen en op verzenden te klikken. Als je aan meerdere cursussen wilt deelnemen, dan moet je voor elke cursus een apart inschrijfformulier invullen.

Meer info en inschrijven: www.kennismakenmetsporten.nl