Afbeelding
Foto: ANNAUF

"Ondanks regen geweldig genoten van de Cityrun"

NIJVERDAL - De regen was een kleine spelbreker vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken tijdens de tweede editie van de Auto Aaltink Nijverdalse Cityrun.

"We hebben geweldig genoten. Ondanks het bar slechte weer stond er veel publiek langs het parcours en behaalden we een totaal van ongeveer 900 lopers. Ik ben dik-tevreden", vertelt een enthousiaste Berry Nieland, voorzitter van de Nijverdalse Cityrun.

De hele dag voelde als een warm bad. Dat werd ook nog eens benadrukt door de jongens van Socialmediapromo.nl. Zij deden de gehele dag live verslag op Facebook van alle activiteiten.

De regen bleek totaal geen belemmering voor de honderden lopers, integendeel. Hardlopen in de regen is juist fijn! Vanwege de werkzaamheden aan de Grotestraat moest het parcours deze tweede editie iets verlegd worden. Maar ook dat bleek geen enkel probleem. Enkele lopers gaven bij de finish aan deze route door de knusse winkelstraten in ons dorp juist nog mooier te vinden. Ook de vele mensen die de lopers kwamen aanmoedigen en de gezellige muziek op een aantal punten langs de route, deden de deelnemers duidelijk goed. Kijkend naar de uitslagen hebben veel van hen een persoonlijk record gelopen. De klanken van DJ Lars, Rockband Sense of Urgency, Dweilorkest As't Spölt Maj Bli'j-wéh, DJ Mooi Bussie en Trommelband Batterista zorgden voor een boost om nog even door te zetten. En bij de finish werd iedereen onthaald door wedstrijdspeaker Herman Weening.

Prachtige afsluiter

We begonnen deze zondag met de Intersport Ramon Zomer 10 kilometer. Daarna mochten de kinderen uit onze gemeente zich laten zien op de Voordeelmarkt 2,5 kilometer Juniorenrun en Voordeelmarkt 1 kilometer Kidsrun. De dag werd afgesloten met de populairste afstand, de Ekelenkamp 5km. Straten vol lopers en publiek… Een prachtige afsluiter! Uiteindelijk hebben meer dan tachtig vrijwilligers geholpen om alles in veilige banen te leiden. De organisatie kan dus terugkijken op een geslaagde dag.

Op naar de derde editie!

Benieuwd naar alle uitslagen? Deze zijn te vinden op de website: www.cityrunnijverdal.nl/uitslagen/
Foto: ANNAUF