Afbeelding
Foto: Eigen Oogst

Expositie Eigen Oogst 2018 in de Smidse

NIJVERDAL - Burgemeester Anneke Raven opent op vrijdag 2 november om 19.30 uur de expositie Eigen Oogst 2018 in de Smidse. Voor de zestiende keer kunnen amateur-beeldende-kunstenaars uit de gemeente Hellendoorn in de maand november een werk tentoonstellen.

Het is best bijzonder dat naar verwachting weer ruim 200 kunstwerken zullen worden ingebracht. Deze expositie biedt de bezoekers een heel gevarieerd en inspirerend beeld van niet eerder getoonde werken. De expositieruimte is uitermate geschikt om dit te organiseren. Vorig jaar kwamen ruim 3000 bezoekers de expositie bekijken. Op zondagmiddagen worden muzikale optredens verzorgd door: de Pop Rock Factory, Celtic Mist, Annet Nikamp en anderen... Elkaar ontmoeten, kunst kijken en muziek luisteren geven dan een geweldig cultureel sfeertje in de Smidse.

De inbreng van de kunstwerken is op woensdag 17 oktober van 18.00 tot 21.00 uur en op donderdag 18 oktober van 14.00 tot 21.00 uur in de Smidse aan het Hoge Dijkje 4a in Nijverdal. Per deelnemer mag één kunstwerk worden ingeleverd. Daarnaast bestaat er dit jaar de mogelijkheid extra een mini kunstwerk van 10 bij 10 centimeter in te leveren. Hiervoor zijn blokjes MDF aan de deelnemers beschikbaar gesteld. Deelnameformulieren kunnen worden gedownload op de website www.eigenoogst.nl ook liggen er formulieren in winkels en de bibliotheek.

De expositie Eigen Oogst 2018 kan vanaf zaterdag 3 november tot en met zondag 27 november dagelijks worden bezocht. De openingstijden zijn: zondag van 12.30 tot 17.00 uur, maandag van 13.30 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld. Tijdens de tentoonstelling kunnen de bezoekers hun voorkeur aangeven welke kunstwerken ze het meest waarderen. In maart 2019 kunnen de meest gekozen kunstenaars een selectie van hun werk tentoonstellen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst wordt geweldig ondersteund door de inzet van vele vrijwilligers tijdens de opbouw of als gastheer of gastvrouw van de expositie. Ook wordt het evenement gedragen door de financiële of materiële bijdragen en het bieden van accommodatie door het bedrijfsleven en de samenwerking met ZININ. Voor verdere informatie zie www.eigenoogst.nl