Afbeelding
Foto: Sterrenwacht Hellendoorn

Dag van de Wetenschap

NIJVERDAL - Zaterdag 6 oktober is het de Dag van de Wetenschap. Ook dit jaar doet de Sterrenwacht Hellendoorn weer mee aan dit landelijk evenement van NEMO-Kennislink voor met name de jeugd tussen 8 en 18 jaar.

Kom en neem een kijkje achter de schermen van de sterrenwacht en dat deel van de natuurkunde dat in verband staat met astronomie. Geniet van fantastische programma dat de Universiteit Twente de Sterrenwacht Hellendoorn en hebben samengesteld. "Science on Tour" is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van de Universiteit Twente, kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat ze de bezoeker verleiden tot meedoen en vragenstellen.
De vrijwilligers van de sterrenwacht nemen je mee naar de Astronomische Proefjesfabriek, een succesvol en leerzaam "multi proefjesevenement" voor de jeugdKoepel en Planetarium open. Er zijn demonstraties met de telescopen, kijk en luister naar de zon via de zon- en radiotelescopen van de sterrenwacht. Kom naar de Sterrenwacht Hellendoorn van 10.00 tot 14.00 uur in het Buitencentrum, Grotestraat 281. Toegang is gratis!