Persbericht van de gemeente

Dacht ik net dat we allemaal in een paradijsje leven in Nijverdal, blijkt dat er weliswaar "een sluitende begroting" voor 2019 op tafel ligt," maar voor de komende jaren ziet het financieel perspectief er niet rooskleurig uit. Tekorten lopen op van €2,6 miljoen in 2020 tot €3,2 miljoen in 2022".

Bekend patroon: het gaat financieel beter, maar denk maar niet dat u als burger kunt denken: "ha fijn, dat ga ik straks merken." Nee hoor, er komt alweer slecht weer aan in de toekomst en voor de gevolgen daarvan gaat u als burger nu al vast gewaarschuwd worden.

Maar...
"Ondanks de financiële krapte wordt er ambitieus gewerkt aan verbetering". De gemeente gaat geld vrij maken voor "ondermijning". Ondermijning? Moest even goed lezen wat daarmee bedoeld wordt. Ik lees: " In 2019 wordt ingezet op het opsporen en aanpakken van georganiseerde criminaliteit, het verbeteren van maatschappelijke weerbaarheid en het versterken van de integriteit van lokaal bestuur en het ambtenarenapparaat".

Ik heb het een paar keer gelezen"
Versterken van de integriteit van lokaal bestuur en ambtenarenapparaat?" Versterken? Huh? Je bent toch integer of niet? Van lokaal bestuur en ambtenarenapparaat? Huh? Daar mag je toch van uitgaan dat onze bestuurders en de ambtenaren integer zijn? Of bestaat daar twijfel over? Wat zijn de persberichtjes van de gemeente toch juweeltjes voor een columnist.