Spinvis: met geen pen te beschrijven

Je vindt het niks of je bent lyrisch. Ik heb het dan over Erik de Jong, beter bekend als Spinvis. Bij deze artiest is er geen tussenweg. Ik ben lyrisch. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, anders stond hij niet op 19 oktober in ons ZINiN Theater. Doemt natuurlijk de vraag op, hoe ik de mensen, die Spinvis niet nog niet kennen, naar het theater moet gaan lokken.

Ik doe dat via ons nieuwe ZINiN-concept 'Horen, Zien en Doorvertellen'. De eerste twee voorstellingen in deze reeks, (Mens2Producties en Timon Krause), waarbij het publiek naar een voor hen onbekende voorstelling of artiest gaat, hebben inmiddels vruchten afgeworpen. Er kwamen heel wat mensen op af, die de sprong in het diepe durfden te wagen. Ze vonden het leuk, gezellig of verrassend.

Onbeschrijfelijk
Spinvis is gewoon met geen pen te beschrijven, zelfs niet door mij. Als geen ander weet deze rasartiest de zalen te bespelen. Als zijn stemgeluid door het theater klinkt, valt de warm broeiende zaal binnen een paar seconden stil, zijn scherpe teksten en muzikaal verrassende nummers maken diepe indruk, raken menigeen diep in de ziel. Zeker zijn nieuwe nummers in de show 'In werkelijkheid' hebben dan ook precies dát in zich, wat Spinvis zo bijzonder maakt.

Diepzinnig en keihard lachen

De Jonge vraagt zich af wat de echte werkelijkheid is, waar wordt gelogen en waar worden diepe geheimen bewaard. Hij is soms scherp, diepzinnig en je kunt er ook keihard om lachen. 'Ik ben benieuwd wat men ervan vindt en ik zeg dan ook: Komt nou maar gewoon', aldus Spinvis. Het concept 'Horen, Zien en Doorvertellen' is dan ook echt op het lijf van deze rasartiest geschreven.

Ik zal u persoonlijk ontvangen bij deze voorstelling en samen gaan we genieten van 'In Werkelijkheid'. Oh ja, op vrijdag 19 oktober. Graag tot ziens.

Lien – ZINiN Theaterprogrammeur