Wanneer kunnen we openbaar plassen?

"Waar het meest nietige gehucht bij de oosterbuur voorzien is van een goed onderhouden verwarmde sanitaire voorziening, wil het maar niet lukken in Hellendoorn om na twintig jaar een fatsoenlijk bereikbare drukgelegenheid van de grond te krijgen." Dat schrijft J. Nijzink van het Gehandicapten Platform Hellendoorn aan het college van B & W.

"Na een geslaagde protestactie dit voorjaar en de toezegging van de wethouder blijft het angstig stil rond het openbaar toilet. Waar de vreemdeling voor zijn publieke behoefte nog steeds is aangewezen op het struikgewas, is men nog bezig naar oud Twents gebruik het "gat in 't bos" te trekken. Nu het onderwerp van de voorpagina verdwenen is, valt de Gemeente als vanouds terug in haar van-uitstel-naar-afstel-tactiek. Die schijn wordt in de gemeentelijke berichtgeving althans duidelijk gewekt. Lekker stiekem terug naar af? Dat had u gedacht. Wie denkt de politieke luwte te kunnen gebruiken om het openbaar toilet opnieuw een zachte dood te laten sterven, zal een leger tegenover zich vinden van strijdlustige darmgasten. Geen wettig middel zullen wij schuwen om de Gemeente desnoods in EU-verband als sanitaire barbaren te kakken te zetten. Nu de inrichting van de Grotestraat in volle gang is, wordt het tijd spijkers met koppen te slaan. Onze vraag is; waar wordt het nieuwe openbare toilet gerealiseerd en binnen welke termijn? Van uw antwoord hangt af of we verder actie zullen ondernemen.

Ook Lokaal Hellendoorn heeft vragen gesteld over dit onderwerp. "College, wat is de stand van zaken in deze motie? Wat betreft de financiering van het object, kunnen we in de begroting 2019 zien, dat er in de reserve Salomonsonhuis/zorgpunt een budget van € 164.000,-- zit. Ons inziens, zou een deel van het object hieruit gefinancierd kunnen worden, daar het een toegevoegde waarde heeft voor de gehandicapte medemens en daarmee de doelstelling (project binnen het kader zorg) van deze reserve wordt behaald